Ugrás a tartalomhoz

Búcsút intettek a nyárnak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Második alkalommal rendezett Szünidő búcsúztatót a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének Ifjúsági csoportja. A programokat augusztus 26-án bonyolították le.

A vidám nyárbúcsúztatót ebben az esztendőben is a hátrányos helyzetben lévő megváltozott munkaképességűek, elsősorban a mozgássérültek társadalmi beilleszkedésének elősegítése érdekében szervezték meg az egyesület Abkarovits Jenő téri székházában.
A szervezők változatos és tartalmas programokkal várták Mezőkövesdről és a térség településeiről érkezett mintegy 50 gyermeket, akik délelőtt kézműves foglalkozások keretében gyöngyöt fűztek, festettek, valamint bábjátékokat készítettek.
Ezt követően Pepe bohóc és barátainak vidám műsorát nézhették meg, mely után lufihajtogatás és arcfestés szerepelt a programban. A résztvevők a Mezőcsát és Környéke Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyik gépjárművét is megismerhették. A gyerekek testközelből láthatták az autót, és természetesen rövid időre a volánhoz is beülhettek. A rendezvényen részt vett továbbá Fügediné Rajna Ildikó gyermek pszichológus, aki hasznos tanácsokkal segítette a szülőket és gyermekeket. A nap tombolahúzással zárult.
A nagyszabású rendezvény résztvevőit a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete „Együtt-Egymásért” Reuma Klubjának tagjai ízletes házi süteményekkel látták el.


Újra összefogtak

Az egyesület támogatók nélkül idén sem tudta volna megrendezni a nyárzáró partyt, de a széleskörű összefogásnak köszönhetően sikerült előteremteni a szükséges anyagi forrást.„ Szeretnék köszönetet mondani Tállai András miniszterhelyettesnek, a mezőkövesdi, a sályi, valamint a geleji önkormányzatnak, a Matyó Agrártermelő Zrt.-nek, a Copix Kft.-nek, a LEAX Hungary Zrt.-nek, a Papp-Pék Kft-nek, a Borsod Takarék takarékszövetkezetnek, és a Mentor Computer Kft.-nek a támogatásáért, valamint egyesületünk Reuma Klubjának az ételek elkészítésében nyújtott segítségért” – mondta Bukta László, a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének elnöke.

B.K.

Kapcsolódó hírek