Ugrás a tartalomhoz

Súlyos, életveszélyes sérültek a balesetekben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szerda hajnalban öt óra után három baleset is történt az M3-as autópályán, Mezőkövesd határában. Két ember súlyos, egy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Szerdán nem sokkal öt óra előtt egy személyautó ütközött egy teherautóval az M3-as autópályán, a Nyíregyháza felé vezető oldal 130-as kilométer szelvényében. Aztán nem sokkal később még két baleset is bekövetkezett, ettől néhány száz méterre.
Koroknai Péter, a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka elmondta, először egy személygépkocsi rohant bele nagy sebességgel egy teherautóba, majd, amikor a tűzoltók végeztek a mentéssel - egy súlyos sérültet kellett kiszabadítaniuk- , az esettől néhány száz méterre egy kisteherautó nyerges vontatóba rohant. Itt egy súlyos és egy könnyebb sérült volt. A feltorlódott kocsisor végén viszont újabb utoléréses baleset történt, egy Renault kisteherautó rohant bele egy pótkocsis tehergépjárműbe. Itt egy ember szenvedett súlyos sérüléseket.
A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a balesetekben két férfit súlyos, egy nőt pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A Nyíregyháza felé vezető oldalt fél tizenkettő után nyitották meg újra a forgalom előtt. Volt már hasonló, utoléréses balesetsorozat Mezőkövesdnél, de az ködben, csúszós úton történt. Most közrejátszhatott az is, hogy többen is a balesetet figyelték, s nem vették észre, hogy előttük hirtelen fékeznek.

T. B.

Kapcsolódó hírek