Ugrás a tartalomhoz

Hajszálnyira a csodától (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – MOL-Pick Szeged 23-25 (11-15)

Alaposan megizzadt a két pontért Mezőkövesden a Tisza-parti sztárcsapat. Kézilabdázóink egy végig izgalmas, nyílt mérkőzést játszottak az egyik bajnokesélyes ellen.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 4. fordulójában a válogatott játékosok egész sorát felvonultató Szeged látogatott városunkba szeptember 9-én. A vendégek remek mutatókkal érkeztek, hiszen az előző évben a Veszprém elleni vereségeken kívül csak a Csurgó tudta egy alkalommal két vállra fektetni Juan Carlos Pastor csapatát. A mezőkövesdi Zubai Szabolccsal felálló látogatók a bajnokság mellett hamarosan bekapcsolódnak a BL csoport küzdelmekbe, ahol a továbbjutásra is jó eséllyel pályáznak. A bajnokságot két könnyed győzelemmel kezdték, Gyöngyösön 8 góllal, a PLER ellen 10 találattal nyertek.

Természetesen Mezőkövesdre is abszolút favoritként érkeztek Bombacsék, de az első percekben egyáltalán nem érződött a két csapat közti tudáskülönbség, az MKC tartotta a lépést ellenfelével. A gólok zömében felváltva potyogtak, együttesünk Radnic remek átlövés találata után csak 6-5-ös hátrányban volt a 11. percben. A jó iramú összecsapáson mindkét oldalon akadtak kisebb technikai hibák, ezekből a játékrész derekán a szegediek jöttek ki jobban, ugyanis a 15. percben 10-6-ra vezettek. Trivkovicsék azonban nem torpantak meg, gyorsan talpra álltak és rövid idő alatt megfelezték a különbséget. A félidő hajrájában viszont ismét a szegediek játszottak jobban és hatékonyabban, ennek eredményeként négy gólos fórral vonulhattak pihenőre.


Izgalmas végjáték - vastaps a nézőktől

A játék képében fordulás után sem történt jelentős változás, állandósult a 3-4 gólos különbség. Balogék hosszú időn keresztül őrizték az előnyüket, sőt többször is megléptek 5 találattal, de ennél nagyobb különbség egyszer sem alakult ki a csapatok között. A 45. percben 22-17-es előnyben voltak Ancsinék, ekkor viszont nagyot fordult a világ, együttesünk védekezésben és támadásban is összeszedetten és hatékonyan játszott. A kövesdi feltámadás egyik főszereplője Holló Balázs volt, aki valósággal megbabonázta a szegedi „tüzérséget”,a vendégek 11 perc alatt mindössze egyszer vették be a kövesdi kaput. Az MKC eközben folyamatosan csökkentette a hátrányát. Csapatunk olyannyira elkapta a fonalat, hogy Grünfelder betörésből szerzet gólja után 23-23 állt az eredményjelzőn, miközben a mérkőzésből mindössze 5 perc maradt hátra. A rendkívül kiélezett végjátékot a rutinos vendégek bírták jobban, akik a vártnál sokkal izgalmasabb mérkőzésen szerezték meg a két pontot. Az MKC ezen a találkozón ismét bebizonyította, hogy a Tatabánya elleni bravúros pontszerzés nem a véletlen műve volt. Hajduék remek teljesítményét a kövesdi szurkolók felállva, vastapssal jutalmazták a mérkőzés végén.
Presztízsmeccs a „szomszédban”

Kézilabdázóink a vereség miatt visszacsúsztak a tabellán, az MKC négy forduló után a 11. helyen áll 1 ponttal. Skaliczki László csapata legközelebb a szomszédvár Gyöngyös vendégeként lép parkettre. A bajnoki rangadó szeptember 12-én, szombaton 18 órakor kezdődik Gyöngyösön.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – MOL-Pick Szeged 23-25 (11-15)
Városi Sportcsarnok, 500 néző, játékvezetők: Bonifert, Oláh.
MEZőKÖVESD: Holló, Liszkai, Volarevic (kapusok), Antal, Benis, Csirics 2, Fábián, Füstös, Grünfelder 4, Hajdu 6, Kiss R., Kovács P., Molnár 1, Radnic 5, Szepesi 4 (2), Trivkovics 1. Edző: Skaliczki László.
SZEGED: Sierra, Manojlovics (kapusok), Ancsin 5, Balogh 2 (1), Blazevic, Bombac 4 (2), Curuvija, Fekete 2, Garcia Robledo 3, Hegedűs, Ilyés, Källman 5, Mindegia, Thiagus Petrus 3, Vranjes, Zubai 1. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 6, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

B. K.

Kapcsolódó hírek