Ugrás a tartalomhoz

Közvilágítás (videóval)

Mezőkövesd hírei

Zajlik a város közvilágítási hálózatának korszerűsítése, a Széchenyi és a Lövői úton már az új, modern LED-es rendszer működik.

A mezőkövesdi önkormányzat még 2014-ben pályázott a közvilágítási hálózat korszerűsítésére. Idén a jogi, közbeszerzési eljárások után megbízták a kivitelező céget, a mezőkövesdi Gomwill Kft.-t.
A száz százalékos támogatottságú pályázat révén bruttó 250 millió forint értékű fejlesztés valósul meg a városban. A beruházást végző cég július 21-e óta dolgozik a lámpatestek cseréjén.
„A LED-es lámpatestek működtetése a városnak komoly megtakarítást jelent a közvilágítás költségeiből. A Széchenyi és a Lövői úton már el is készült a korszerűsítés. A kivitelező a munkát folyamatosan végzi, és szeptember végéig be is fejezik a lámpatestek cseréjét” – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.
A beruházást végző cég munkatársai egyszerre több helyszínen dolgoznak, jelenleg például az Alkotmány, a Liliom utcákban és azok körzetében cserélik a lámpatesteket. Előreláthatólag októbertől az új és nagyobb fényű lámpák segítik majd a közlekedést.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek