Ugrás a tartalomhoz

Segítség a bajban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hozzávetőleg 2 500 jogosult igényelt Dr. Card egészségügyi kártyát városunkban, így eddig az érintettek mintegy 70%-a vette igénybe a szolgáltatást.

Városunk képviselő-testülete tavaly júniusban döntött a bevezetéséről, így a 62 év feletti mezőkövesdi lakosok hozzájuthatnak a kártyához, ráadásul ingyenesen vehetik igénybe. A bankkártya méretű plasztikkártya a személyi, valamint a legfontosabb egészségügyi adatokat tartalmazza, amely a sürgősségi ellátás hatékonyságát jelentősen növeli.
„A kártya nagy segítséget jelent az orvosoknak, hiszen azonnal hozzájutnak a beteg egészségügyi adataihoz, így a diagnózist sokkal gyorsabban és pontosabban tudja felállítani. Ráadásul ehhez egy számítógépes rendszer is kapcsolódik, melynek segítségével az új egészségügyi adatokat is fel lehet tölteni. További előnye, hogy a kártya tulajdonosa számos gyógyszerre kedvezményt kaphat” – mondta Lengyel Erika, a Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági és Szociális Iroda munkatársa.


Folyamatosan váltják ki

A kártyatulajdonosok visszajelzései egyértelműen pozitívak, az igénylők létszáma ennek megfelelően folyamatosan növekszik.
„Nagyon jónak találom, hiszen olyan esetekben, amikor sürgősségi ellátásra van szükség, például a beteg nem tud megszólalni, illetve válaszolni a kérdésekre, nagy segítséget nyújt a mentősöknek és egészségügyi dolgozóknak” – mondta Horváth Endréné, aki szintén kiváltotta a kártyát.
A kártyát továbbra is a Polgármesteri Hivatal B épületének ügyfélszolgálatán lehet igényelni. Itt az adatok kitöltése után azonnal kézhez kapják a kártyát a tulajdonosok. Ehhez a személyes okmányok mellett az esetleges betegségekről készült zárójelentéseket kell magukkal vinniük.


Bővülhet a jogosultak köre

Az önkormányzat tervei között szerepel a jogosultak körének további bővítése melyről a későbbiekben születik majd döntés.
Az egészségügyi kártyáról bővebb információkat egyebek mellett a drcard.hu honlapon találhatnak.

B.K.

Kapcsolódó hírek