Ugrás a tartalomhoz

Kerékpárra gyűjtenek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kupakgyűjtő akciót szervezett a Magyar SM Társaság, melyhez a mezőkövesdi SM Klub is csatlakozott. A szervezet vezetői a bevételből egy szobakerékpárt szeretnének vásárolni.

A kupakgyűjtésről a januári elnökségi ülésen döntött a Magyar SM Társaság, a tagszervezetek gyakorlatilag kivétel nélkül csatlakoztak a kezdeményezéshez. A társaság vezetősége nem tudja jelentős összeggel támogatni a tagszervezeteket, ezért vállalták a jótékony célú akció elindítását, így a tagok bevétele növekedhet. Gáspár László, a Magyar SM Társaság alelnöke, a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesület SM Klubjának vezetője elmondta, hogy az év végéig tartó gyűjtés az előzetes várakozásoknál sokkal sikeresebb.
„Előzetesen azt gondoltuk, hogy ha egy gyűjtőtartály félig megtelik, már az szép eredmény lesz. Ehhez képest zsákszámra érkeznek hozzánk a felajánlások”– újságolta örömmel Gáspár László, az SM Klub vezetője.


Még három hónap

A kövesdi SM Klub vezetői a bevételből egy szobakerékpárt szeretnének vásárolni, amit az Abkarovits Jenő téri székházban kívánnak elhelyezni. Az eszközt a klub mellett a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének tagjai is ingyenesen használhatnák. A felajánlásoknak köszönhetően eddig hozzávetőleg 300 kilogrammnyi kupak gyűlt össze, de a várható bevétel még nem fedezi teljes egészében a sporteszköz beszerzését.
A kupakgyűjtő akció év végéig, azaz még több mint három hónapig tart. A felajánlásokat az egyesület Abkarovits Jenő tér 1. alatt található székházában hétköznaponként 8 órától délután 1 óráig várják, de az Egri úti Dohányboltban is található egy kupakgyűjtő tartály.
Gáspár László mindenkinek megköszönte az eddigi támogatását és továbbra is szeretettel várják a felajánlásokat. A kupakokat felvásárló cég telephelye Budapest mellett, egészen pontosan Csömörön található, ide kell eljuttatni az összegyűlt műanyagot. A klub a szállítás magas költségei miatt a bevétel jelentős részét elveszítené, ezért segítséget kérnek elsősorban olyan vállalkozóktól, akik el tudják juttatni a zsákokat.
A kezdeményezésről, a felajánlásokkal és szállítással kapcsolatos információkról bővebben személyesen az Abkarovits Jenő tér 1. szám alatt, vagy Gáspár László klubvezetőnél, a 70/548-1500-as telefonszámon kaphatnak tájékoztatást.

B.K.

Kapcsolódó hírek