Ugrás a tartalomhoz

Megújult a székház (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mintegy két és fél millió Ft értékben megújult a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének székháza. Az önkormányzati épületben átépítették egyebek mellett a vizesblokkokat, a tetőszerkezetet és a fűtést is korszerűsítették.

Az egyik legnagyobb kövesdi civil szervezet pályázatot nyújtott be a Nemzeti Rehabilitációs Szociális Hivatalhoz, melynek keretében tavaly decemberben 1,3 millió forintot nyert el támogatásként az Abkarovits Jenő téren lévő székház rekonstrukciós munkálataira. A hivatal a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása révén adható bér és járuléktámogatást egészítette ki ezzel az összeggel, melynek célja kifejezetten a munkahely épületének korszerűsítése volt.

„A támogatás elnyerését követően megkértük dr. Fekete Zoltán polgármestert, hogy lehetőség szerint a felújítás várható többletköltségeinek finanszírozásában nyújtson segítséget az önkormányzat. Kérésünk meghallgatásra talált, a polgármester biztosított minket a támogatásáról” – emelte ki Bukta László, a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének elnöke.

Hozzátette, az önkormányzat szintén közel másfél millió forinttal támogatta a felújítást, a munkaerő biztosítása mellett az anyagköltségekhez is hozzájárult. Ennek köszönhetően teljesen felújították és akadálymentesítették a vizesblokkokat, továbbá a tetőszerkezet szigetelését is elvégezték. Ezen felül a fűtés korszerűsítése is megvalósult, valamint a régi bejárati ajtót egy új műanyag nyílászáróra cserélték ki a szakemberek. A felújítást a mezőkövesdi APOX Építőipari és Szolgáltató Kft. végezte el. A civil szervezet idei tervei között szerepel még az udvarra nyíló ajtó cseréje is.

B.K.

Kapcsolódó hírek