Ugrás a tartalomhoz

Lezárult a Mobilitási Hét (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Sikerrel zárult az országos Mobilitási Hét mezőkövesdi programsorozata, amelyet szeptember 16–22. között rendeztek meg városunkban.

A Mobilitási hét küldetése, hogy felhívja az emberek figyelmét a mozgás fontosságára, egészségünk megőrzésére. A programsorozatot szeptember 16-án nyitották meg a Kavicsos-tó körül tett sétával.  Az egy hét során több alkalommal kerékpáros túrát szerveztek, így például Szomolyára, a Kövesdi Kilátóhoz, illetve Cserépfaluba is elkerekezhettek a mozogni vágyók. Az iskolások kerékpáros ügyességi pályán mérhették össze tudásukat szeptember 17-én és 18-án. A Mobilitási Hét keretében a sportolni vágyók részt vehettek a Tour de Mezőkövesd rendezvényén is.
Mindemellett szeptember 20-án egészséges életmód és KRESZ témában online totót is kitölthettek a résztvevők.  
A Mobilitási Hét alkalmából fotópályázatot is hirdettek, amelyre a programsorozatról készült fényképekkel lehetett pályázni. A megszabott határidőig öten küldték be pályamunkáikat. A nyertes Pap Szabolcs lett, aki egy értékes ajándékkal, egy drónnal térhetett haza, az ő munkáját ítélte a szakmai zsűri a legjobbnak.
Szeptember 22-e Autómentes Nap is egyben. Ennek alkalmából elindították a „Legyen az év minden keddje a kerékpározás és gyaloglás napja Mezőkövesden” elnevezésű kezdeményezést. Ennek az a lényege, hogy a kiosztott teljesítményfüzetben minden kedden le kell igazoltatni a munkáltatóval, iskolával, hogy kerékpárral vagy gyalog érkeztek a célállomásra. Ennek az első alkalma szeptember 22-e volt, amelyet most ötven fő teljesített. Aki aznap bemutatta az igazolást, tombolaszelvényt kapott és indulhatott a sorsolás nyereményeiért. Az akció egy évig, tehát 2016 szeptemberéig tart.
A kedd délutáni Mobilitási Hét záróeseményén több mint 120 tombolaszelvény közül sorsolták ki az értékes ajándékokat. A fődíjat, a kerékpárt Víziné Kiss Gabriella és családja vihette haza, amelyet a szeptember 22-ei záráson kisfia vett át.
Az esemény kerékpáros felvonulással zárult, ahol a záráson résztvevők a Kavicsos-tótól a Közösségi Házig bicikliztek, felhívva a figyelmet az egészségesebb, környezetbarát közlekedési formára.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek