Ugrás a tartalomhoz

Testvérvárosi látogatás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Német delegáció érkezett Bad Salzungenből a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolába. A majdnem egyhetes programban mintegy 40 fő, köztük 14 német diák vett részt.

A Szent László Gimnázium és a Bad Salzungen-i dr. Sulzberger Gymnasium kapcsolata már több mint két évtizedes múltra tekint vissza. A baráti kapcsolatnak köszönhetően minden évben találkoznak egymással a két intézmény diákjai, idén a német tanulók érkeztek városunkba. A majdnem egyhetes látogatás keretében a gyerekek megismerhették egyebek mellett Eger és Budapest főbb nevezetességeit, és Mezőkövesd kulturális értékeit is megtekintették. Emellett szeptember 28-án jó hangulatú sportversenyeket rendeztek a kövesdi gimnáziumban. A négynapos látogatás programjait a kövesdi intézmény három pedagógusa, Gattyán Éva, Gálné Miklovics Anikó és Kötelesné Sebe Éva szervezte, illetve koordinálta.
A búcsúvacsorát szeptember 29-én rendezték meg, ahol a résztvevők és a Szent László Gimnázium vezetői mellett többek között dr. Fekete Zoltán polgármester és Molnár Istvánné települési képviselő vett részt. Az ünnepi eseményen Juhász Jánosné, a gimnázium igazgatója, dr. Fekete Zoltán polgármester, valamint Burkhard Durner, a német delegáció vezetője köszöntötte a jelenlévőket.


Jövőre: irány Németország!

A két intézmény szoros kapcsolata tovább folytatódik, jövőre ismét megrendezik Bad Salzungenben a nemzetközi iskolai tábort, ahol a tervek szerint összesen 7 nemzet képviselteti magát, köztük a Szent László Gimnázium delegációja is részt vesz majd. A rangos, nagy hagyományokkal rendelkező eseményt különleges vetélkedők és sportversenyek fogják színesíteni.

B.K.

Kapcsolódó hírek