Ugrás a tartalomhoz

Elkeződött a Kánya patak rekonstrukciója

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Város Önkormányzata még 2010-ben nyújtott be pályázatot „Kánya-patak középső szakaszának rekonstrukciója” címmel, amelyen sikeresen szerepelt településünk. A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával jöhetett létre.

A beruházás összköltsége 536 millió forint, amelyből 482 millió forint pályázati forrás. A fennmaradó, az összköltség 10%-át pedig az Önkormányzatnak kell biztosítania önerő formájában.

A Kánya-patak rekonstrukcióját a Pharos 95' Kft. végzi. A projekt keretében Szomolya közigazgatási területétől kezdve 9 km hosszan, egy jelentős mederkotrási munka, valamint Mezőkövesd belterületén pedig 2,5 km hosszan a régi Kánya patak medrének előgyártott betonelemekkel történő kimélyítése történik majd meg. A cég három héttel ezelőtt felvonult az érintett területre és elkezdte a munkát. Elsőként kialakították a telephelyet, valamint megrendelték az előgyártott elemeket. Következő lépésként a meder takarítását, a növényzet, fák kiírtását, kivágását végzik el. Ezt követően történhet meg a patakmeder kotrása, kiszélesítése, kimélyítése. 

A tervek szerint 2012. májusában fejeződik be a Kánya-patak rekonstrukciója, mely nagy előrelépést jelent majd a csapadékvíz-elvezetés terén. 
Az Önkormányzat és a kivitelező cég arra kér minden, a beruházás területe mellett lakó polgárt, hogy kérdésével, kérésével a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályát keresse fel személyesen vagy telefonon. 

Kapcsolódó hírek