Ugrás a tartalomhoz

Továbbjutás kiütéssel (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Eger SBS Eszterházy - Mezőkövesdi KC 22-32 (12-16)

Fölényes győzelemmel jutott tovább városunk NB I-es felnőtt csapata a Magyar Kupában. Kézilabdázóink végigvezetve diadalmaskodtak az Egerben rendezett szomszédvári rangadón. (Fotó: handballeger.hu)

Nem várt könnyű összecsapás Benisékre a sorozat második fordulójában, hiszen kéziseink az NB I-es újonc Eger csapatával találkoztak szeptember 30-án. A két csapat „randevúja” izgalmas 60 percet ígért, hiszen 6 bajnoki meccs után mindkét gárda 4 ponttal állt a tabella 10., illetve 11. helyén.


Magabiztos játék

Az MKC kezdte jobban a mérkőzést, Szepesiék már a találkozó elején megléptek két góllal és ezt hosszú ideig meg is őrizték. Az MKC a játékrész felénél 8-6-ra vezetett, Antalék ezután még egy lapáttal rátettek és tovább növelték az előnyüket. A kapuban Volarevics remekelt, de előtte a fal is hatékonyan működött, hiszen a blokkolások mellett hátul több alkalommal is sikerült labdát szerezni. Elől pedig lendületesen és kreatívan játszottak Radnicsék, akik kiváló teljesítménnyel gondoskodtak arról, hogy nőjön a távolság a felek között. Csapatunk 5 perccel a félidő vége előtt már 14-8-ra vezetett, ezt követően viszont magukra találtak Padláék és néhány perc alatt 15-12-re felzárkóztak. A félidő utolsó találatát Szepesi szerezte, így Skaliczki László tanítványai megnyugtató, négy gólos előnnyel mehettek pihenni.


„Közte tíz”

A játék képe fordulás után ismét változott, az MKC stabilan teljesített és fokozatosan újra fölénybe került. Grünfelderék nagy kedvvel és pontosan kézilabdáztak, így a 40. percben, Hajdu átlövés gólja után már 21-14-es előnyben voltak a mieink. A szakvezetők mindkét oldalon forgatták a játékosokat, de az egriek képtelenek voltak újítani, ezért nem tudták megállítani a kitűnően működő kövesdi gépezetet. Kézilabdázóink 10 perccel a meccs vége előtt tíz gólosra duzzasztották az előnyüket. Radnics találatát követően 27-17 állt az eredményjelzőn, a lelkes kövesdi szurkolók pedig rászámoltak Lezákékra. A meccs hajrájában már nem történt érdemi változás, a házigazdák az eredményen sem tudtak kozmetikázni, az MKC minden tekintetben ellenfele fölé nőtt és teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Csapatunkból Benis 5, míg Kozina, Radnics, Antal, Szepesi, valamint a főként 2. játékrészben remeklő, saját nevelésű Kiss Roland 4 találatig jutott.
Az MKC győzelmével bejutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.


„Visszavágó” vasárnap

A két csapat vasárnap ismét találkozik egymással, ezúttal az NB I-es bajnokság 8. fordulójában. A felek október 4-én, vasárnap 17 órakor lépnek pályára a pontvadászatban, szintén Egerben a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Eger SBS Eszterházy–Mezőkövesdi KC 22-32 (12-16)

Eger, Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 500 néző, Vezette: Herczeg, Südi.
Eger: Radulescu – LEZÁK 5, Padla 4 (1), Szűcs, Bajorhegyi, Dimitrovszki 1, Halász 3 (1). Cs.: Repóth (kapus), Menyhárt, Kocsis Cs. 3, Takács 1, Dobó Zs. 1, Szilágyi D., Szabó P. 1, Iváncsik Á. 2. Vezetőedző: Rosta István.
Mezőkövesd: Volarevics – Benis 5, Kozina 4, RADNICS 4, ANTAL 4, Hajdu G. 1, Szepesi 4 (2). Cs.: Liszkai, Holló B. (kapusok), Grünfelder 1, Füstös 3, Molnár F. 2, KISS R. 4, Csirics, Kovács B. Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 10, illetve 16 perc.
Hétméteresek: 4/2, illetve 2/2.

Kapcsolódó hírek