Ugrás a tartalomhoz

Borika nénit köszöntötték (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kilencvenedik születésnapját ünnepli a mezőkövesdi Ádám Jánosné október 1-jén. Városunk szépkorú lakosát dr. Fekete Zoltán polgármester is felköszöntötte.

Ádám Jánosné Beller Borbála 1925-ben született. Már fiatalon belekóstolt a munka világába, hiszen gyermekkorában summásként dolgozott. Ezt követően 1953-tól egészen nyugdíjazásáig, azaz 1980-ig a Matyóházban hímzéssel foglalkozott. A matyó népművészet iránti elkötelezettségét tükrözi, hogy gyermekeinek és unokáinak is saját maga készített matyó ruhákat. A közösségi élet fontos és aktív szereplőjeként két cikluson keresztül tagja volt a Városi Tanácsnak, emellett az óvodai, általános-, és középiskolai szülői munkaközösség munkájában is szorgalmasan tevékenykedett.
Borika néni nyugdíjas éveit szintén aktívan tölti. A házi munka mellett sokat kertészkedik, de ezen felül a hímzéssel is szívesen foglalkozik.
Az ünnepeltnek két gyermeke, négy unokája és 7 dédunokája született.


Oklevél, virág és torta

Borika nénit dr. Fekete Zoltán polgármester is felköszöntötte a jeles ünnep alkalmából. Városunk vezetője felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő gondolatait, majd a város oklevelével együtt átadta az ünnepeltnek. Ezen felül egy csokor virággal és tortával kedveskedett Mezőkövesd szép korú lakosának. Borika néni a köszöntést követő kötetlen és jó hangulatú beszélgetés keretében, felelevenítette életének fontosabb eseményeit.

B.K.

Kapcsolódó hírek