Ugrás a tartalomhoz

Lezárult az Életmódváltó Hetek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szeptember 30-án zárult le a szeptember 16-án elindított Életmódváltó Hetek rendezvény. A programokon mintegy háromszáz ember vett részt.

A Progressio Bt., az Ódor Kerékvár, Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság és a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. által szervezett esemény célja az egészséges életmód népszerűsítése volt.
A programsorozat szeptember 16-án indult el. Az eseményt Vámos Zoltán alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy évről évre egyre nagyobb az igény és az érdeklődés az egészséges életmódra épülő programokra, így az Életmódváltó Hetek rendezvényre is. A bevezető gondolatok után a résztvevők körbesétálták a Kavicsos-tavat.
Az Életmódváltó Hetek keretében több alkalommal szerveztek kerékpáros túrákat, például Szomolyára, Cserépfaluba. Emellett a mozogni vágyók egyénileg is teljesíthették a biciklis útvonalakat Poroszlóra, Síkfőkútra, Szentistvánra, illetve Szomolyára.
A programok között a mozgás mellett szerepet kaptak a különböző témában tartott előadások is. Sebestény Tamás MD., Phd, Dtsc több ízben, például Természetes eszközökkel a család egészségéért és szépségéért, illetve „Az isteni tökéletesség az emberi testben” címmel tartott előadást. Emellett Bánszky Judit természetgyógyász, reflexológus, életmód tanácsadó, az Első Magyar Reflexológiai Társaság elnöke a reflexológia egészségmegőrző szerepéről beszélt szeptember 23-án. Az érdeklődők mindemellett belekóstolhattak a transzcendentális meditáció világába, megismerhették, hogy ezzel a módszerrel hogyan tudják csökkenteni, megszüntetni a stresszt, az aggódást.
A szeptember 16-án elindított Életmódváltó Hetek zárása szeptember 30-án volt, ahol Pótáné Lázár Mária, a rendezvény egyik fő szereplője értékelte és foglalta össze a tapasztalatokat.
„Az Életmódváltó Hetek része volt a XI. alkalommal megszervezett Tour de Mezőkövesd, ahol hatszázan kerékpároztak, négyszázan pedig gyalogoltak. A többi programelemnek pedig átlagosan 300 résztvevője volt. Ez a szám a duplája a tavalyinak, tehát összességében elmondható, hogy egyre inkább nő az érdeklődés a rendezvény iránt, és egyre több ember nyit az egészséges életmód felé” – emelte ki Pótáné Lázár Mára.
Az esemény zárásaként ez alkalommal is értékes ajándékokat sorsoltak ki a programokat teljesítők között. A fődíj egy kerékpár volt, amit Nyitrai István vihetett haza.


Kerékpáros kedd, havonta egy túra


Szeptember 22-én, az Autómentes Napon elindították a „Legyen az év minden keddje a kerékpározás és gyaloglás Napja Mezőkövesden” elnevezésű kezdeményezést. Ennek az a lényege, hogy a kiosztott teljesítményfüzetben minden kedden le kell igazoltatni a munkáltatóval, iskolával, hogy kerékpárral vagy gyalog érkeztek a célállomásra. Az akció egy évig, tehát 2016 szeptemberéig tart, és a résztvevők között értékes ajándékokat és egy nagy összegű bankkártyát sorsolnak majd ki egy év múlva a Tour de Mezőkövesd eseményén.
Emellett új kezdeményezésként minden hónapba gyalogtúrákat szerveznek különböző helyszíneken. A tervezett kirándulások indításáról a facebook „Egészségesen-Természetesen Mezőkövesd” elnevezésű csoportban, valamint a Progressio Bt. honlapján tudhatnak meg bővebb információt az érdeklődők.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek