Ugrás a tartalomhoz

Hőenergetikai fejlesztés

Mezőkövesd hírei

Gőzerővel zajlik a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő hőenergetikai fejlesztése.

A hőenergetikai fejlesztés a KEOP 4.2.0 Helyi hő-és hűtési energiaigény kielégítése, megújuló energiaforrásokból című pályázat keretében, a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. A mintegy 180 millió forint értékű beruházás célja, a fürdőben elhasznált gyógyvíz újrahasznosítása.

A projektnek köszönhetően megvalósul egyebek mellett az új wellness részleg padlófűtése, a régi közlekedő rész, valamint a földszinti és az emeleti öltöző fűtése. A kivitelező cég májusban kezdte el a munkálatokat, melynek első elemeként az uszoda és az élménymedence melletti területen fektették le a vezetékeket. A kábelek elhelyezése után betemették az árkokat, így a látogatók ismét birtokba vehették a területet. A beruházás egyik fontos eleme lesz majd a nagy teljesítményű hőszivattyú beépítése amely a vízforgatását fogja segíteni. 

A projekt kiegészítő elemeként az Olajfa út felől található trafóháznál átalakítási munkálatokat végeznek. A hőmegtakarítási pályázat kivitelezése a külső munkálatok befejezése után az uszoda épületben fognak folytatódni. A beruházás a tervek szerint augusztus 16-ára készülhet el teljes egészében. A jelentős mértékben megszépülő Zsóry Gyógy- és Strandfürdő az átadást követően teljes kapacitással fogja várni a látogatókat.

Kapcsolódó hírek