Ugrás a tartalomhoz

A vendégek örülhettek

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)

Pont nélkül maradt városunk NB II-es felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink 9 mérkőzés után a 3. helyen állnak a tabellán.

(Fotó: Mezőkövesd Zsóry)

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában az újonc, 9. helyezett Kisvárda látogatott városunkba október 4-én. Az előző fordulóban mindkét együttes győzelmet aratott, Hegedűsék Szegeden szereztek három pontot, míg a szabolcsi gárda a Budaörsöt győzte le 4-2-re.

Óvatosan kezdték a meccset a csapatok, az első lehetőséget Fótyik jobb alsó sarok mellett elzúgó lövése jelentette az első negyedóra végén. A vendégek válasza még ugyanebben a percben megérkezett, gyakorlatilag az ellentámadás végén Dombó mentette meg csapatunk kapuját a góltól, aki egy remek lövés után mentett óriási bravúrral. A 19. percben a Kisvárda kapott szabadrúgást, Koszta legurítását követően Lázár lőtt, a labda a sorfalról vágódott szögletre. A sarokrúgás után pedig Koszta helyezett közelről a bal alsó sarok mellé. A 24. percben együttesünk előtt nyílt lehetőség a gólszerzésre, Heffler remek szabadrúgását Ivancsics a léc alól tornászta ki szép mozdulattal. Két perccel később a szabolcsiak veszélyezettek, egy jó beadás után Dvorschák tisztázott szögletre egy nagy kapu előtti kavarodás végén. Újabb egy perc elteltével Marcolini életerős távoli bombáját Dombó nagy bravúrral piszkálta ki a léc alól. A 33. percben Tamási kínálta meg távolról Ivancsicsot, aki szép vetődéssel ütötte ki a jobb alsó sarokba tartó lövést. A jó iramú összecsapás 37. percében vezetést szereztek a vendégek, ugyanis egy jobb oldali beadást követően Erős húzódott előre és közelről a hálóba bólintott. A félidő utolsó lehetősége Máté nevéhez fűződött, 18 méteres szabadrúgása a keresztléc fölött suhant el a 45. percben.


Kimaradt helyzetek

Az 52. minutumban nagy lehetőséghez jutott együttesünk. Egy szép kövesdi támadás végén Harsányi lépett ki a bal szélen, majd az alapvonalról visszagurította a labdát Hefflernek. A csatár célba vette a ketrecet, de kísérlete Máté elé pattant, aki nagy helyzetben a bal alsó sarok mellé helyezett. Négy perccel ezután Heffler 22 m-es szabadrúgása tévesztett célt, a játékszer a labdafogó hálóban landolt. A 65. percben Harsányi beadásszerű ravasz lövése kerülte el kevéssel a bal kapufát, majd a 68. percben a túloldalon Koszta csúsztatott a kapu fölé. Koszta néhány másodperccel később lábbal is megpróbálta bevenni a kövesdi kaput, távoli löketét Dombó vetődve hárította. A 72. percben eldönthették volna a meccset a nyírségiek. Ekkor Vári lépett ki és egyedül vezethette Dombóra a labdát, emelését a kövesdi hálóőr könnyedén ölelte magához. Egy perccel később Marcolini bombázott a kapu fölé. Hét minutummal a rendes játékidő vége előtt Heffler remek beadása után Harsányi fejelt a kapufára. A ráadásban Heffler még egyszer megvillant, ravasz lövését Ivancsics a léc alól ütötte szögletre, így a Kisvárda megnyerte a mérkőzést.


Ferencváros után Soroksár

Labdarúgóink a vereség miatt egy helyet rontottak, így 9 mérkőzés után a 3. helyen állnak 17 ponttal. Együttesünk legközelebb két hetes szünetet követően Soroksárra látogat. A bajnoki összecsapás október 17-én, szombaton 14.30-kor kezdődik Soroksáron. Bajzáték a bajnoki szünetben az OTP Bank listavezetőjével, a Ferencvárossal találkoznak. Az edzőmeccs október 9-én, pénteken 15 órakor kezdődik majd Budapesten, a Népligeti edzőcentrumban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 1800 néző, Vezette: Solymosi Péter (Bozó Zoltán, Horváth Róbert)
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Rácz, Heffler, Máté (Bajzát 79.p), Polényi (Nagy J. 46.p), Dvorschák, Devecseri, Tamási, Hegedűs D., Molnár (Harsányi 46.p). Vezetőedző: Benczés Miklós
Kisvárda: Ivancsics – Csillus, Graszl, Izing, Fodor, Kornutyak, Lázár, Marcolini, Cseri, Erős, Koszta (Rajczi 72.p, majd Minczér 79.p). Vezetőedző: Soós Imre
Gól: Erős (37.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek