Ugrás a tartalomhoz

Visszavágtak Padláék (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Eger SBS Eszterházy – Mezőkövesdi KC 25-23 (14-10)

Kikapott a szomszédvári bajnoki rangadón városunk élvonalban szereplő felnőtt csapata. Az Eger együttese a bajnokságban visszavágott a Magyar Kupa vereségért. (Fotó: handballeger.hu)

Az NB I-es pontvadászat 8. fordulójában ismét farkasszemet néztek egymással az egri és a mezőkövesdi játékosok. Skaliczki László tanítványai a szeptember 30-án lejátszott kupameccsen 32-22-es sikert értek el, így Grünfelderék nagy önbizalommal várhatták az újabb, október 4-ei „visszavágót”.
A találkozó jól kezdődött együttesünk számára, ugyanis a meccs első két gólját kövesdi játékosok lőtték. Ezt követően azonban a házigazdák akarata érvényesült, Padláék összeszedetten és koncentráltan játszottak, míg az MKC elől és hátul is sok technikai hibát vétett. Az egriek remekül védekeztek, a kapuban Kovács bravúrt-bravúrra halmozott, míg elől Dobóék szórták a gólokat, így a hazai fordítás után fokozatosan nőtt a különbség a felek között. A remekül játszó Heves megyei gárda a  19. percben már nyolc góllal, 12-4-re vezetett. Szepesiék a rossz periódus ellenére  nem törtek meg, és szép lassan elkezdték a felzárkózást. Együttesünk összekapta magát, az utolsó tíz percben négy gólt sikerült hozni a Rosta csapaton, így a szünetre 14-10-es előnnyel vonulhattak a házigazdák.


Szoros végjáték

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első zárult, nevezetesen az MKC lendületesen, ötletesen és eredményesen kézilabdázott, így a félidő derekára elfogyott az egri előny. Radnics és Hajdu vezérletével lábra kapott a csapat és ledolgozta hátrányát, 19-19-re módosult az állás. Az eredmény utáni kapaszkodás azonban sok energiát vett ki a csapatból, a hazaiak pedig újítani tudtak, így Lezákék a hajrában ismét 2-3 gólos előnyt szereztek. Csapatunk az izgalmas és feszült végjátékban többször is felzárkózott egy találatra, azonban a támadásbefejezésekbe hibák csúsztak, így Molnárék a Magyar Kupa továbbjutás után, ezúttal pont nélkül maradtak Egerben.
Kézilabdázóink 7 mérkőzésen 4 pontot gyűjtöttek, így jelenleg a 11. helyen állnak a tabellán az egyaránt 5 pontos Balmazújváros és Gyöngyös mögött.


Közvetlen rivális érkezik

A Skaliczki fiúk legközelebb a közvetlen rivális Komló együttesét látják vendégül Mezőkövesden. A „négypontos” csapatok összecsapása október 10-én, szombaton 18 órakor kezdődik majd a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Eger SBS Eszterházy - Mezőkövesdi KC 25-23 (14-10)
Eger, 850 néző, vezette: Horváth, Marton
Eger: Kovács J., Radulescu (kapusok), Szűcs, Iváncsik Á. 2, Halász, Szabó P. 5 (1) Szilágyi, Dimitrovszki 6, Lezák, Bajorhegyi, Vancsics 3, Padla 3 (1), Takács B. 1, Dobó 5, Menyhárt. Vezetőedző: Rosta István
MKC: Liszkai, Volarevics, Holló B. (kapusok), Kovács B., Szepesi 3 (2), Füstös, Kiss R., Grünfelder, Hajdu G. 4, Radnics 7, Antal 2, Molnár, Benis 2, Trivkovics 1, Csirics 3, Kozina 1. Vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 2/2, ill. 2/2
Kiállítás: 12, ill. 8 perc

B. K.

Kapcsolódó hírek