Ugrás a tartalomhoz

Tisztes eredmény – Vasárnap Soroksáron

Mezőkövesd hírei

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

Szoros mérkőzést játszott városunk NB II-es felnőtt csapata az élvonalban szereplő Ferencváros vendégeként. Az OTP Bank listavezetője Nagy Dominik találatával győzte le Hegedűséket a jó iramú edzőmeccsen. Labdarúgónk október 18-án, vasárnap lépnek pályára Soroksáron a bajnoki pontokért. (Fotó: Mezőkövesd Zsóry)

A fővárosi együttes válogatott játékosai nélkül lépett pályára, de így is nagyon erős kerettel játszott az október 9-én rendezett felkészülési találkozón. Az FTC 11 fordulót követően 10 győzelemmel és 1 döntetlennel, 31 ponttal áll az OTP Bank Liga élén. A zöld-fehérek fölényét jelzi, hogy a második helyezett Haladás 13 pontos hátránnyal követi Geráékat.


Egy gól született

Az első félidő nagy részében Thomas Doll együttese játszott fölényben. A hazaiak több ígéretes lehetőséget is kialakítottak, ugyanakkor csapatunk is eljutott a hazai kapuig, de gól egészen a hajráig nem született. A 41. percben ellenben megszerezték a vezetést a zöld-fehérek. Ekkor Lamah és Busai játszott össze a 16-oson belül, az akció végén Lamah indította Nagy Dominikot, aki kilőtte a bal alsó sarkot.
Fordulás után kiegyenlítettebb játékot láthattak a nézők, labdarúgóink is többször eljutottak helyzetig. A második félidőben mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatalok, együttesünkben tehetséges U19-es labdarúgók is pályára léptek. Újabb gól viszont már nem született, így a fővárosi gárda egy góllal le tudta győzni a Benczés gárdát.


Soroksáron folytatják

Bajzáték legközelebb Soroksárra látogatnak a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában. A Soroksár SC– Mezőkövesd Zsóry FC bajnoki találkozót tv közvetítés miatt egy nappal később, azaz október 18-án, vasárnap 15.00 órakor rendezik meg a fővárosi együttes otthonában.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Budapest-Népliget, 100 néző, Vezette: Böcskei Balázs

FTC: Kunsági – Dilaver, Pintér, Nalepa (Csilus 46.p), Ramírez – Cukic – Varga R., Lamah, Nagy D. (Haris, 65.p), Lakatos (Szántó, 65.p) – Busai. Vezetőedző: Thomas Doll
Mezőkövesd: Ribánszki – Nagy J., Dvorschák, Szeles, Polényi – Takács (Szabó L., 77.p), Tajthy (Tamási, 57.p) – Heffler (Hegedűs, 57.), Rácz (Molnár, 33.p), Harsányi (Madarassy, 90.p) – Máté (Juhász B., 81.p). Vezetőedző: Benczés Miklós

Gól: Nagy D. (40.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek