Ugrás a tartalomhoz

Könyves napok Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Különleges programokkal várták az érdeklődőket városunkban, az Országos Könyvtári Napok keretében.

Az egyhetes országos rendezvényt immár 10. alkalommal szervezték meg Magyarországon. A kezdeményezéshez Mezőkövesd ebben az évben is csatlakozott, ennek köszönhetően október 5-e és 11-e között több olvasással kapcsolatos programot szerveztek városunkban. Október 5-én író-olvasó találkozót rendeztek a Városi Könyvtárban, ahol Schäffer Erzsébet vendégeskedett.


Ingyenes beiratkozás, színes programok

Október 11-én, vasárnap rendkívüli nyitva tartással várták az olvasókat a gyermek és a felnőtt részlegen egyaránt. A Városi Könyvtárban ingyenesen lehetett internetezni, emellett a beiratkozásért és a DVD kölcsönzésért sem kellett fizetni ezen a napon.
A Gyermekkönyvtárban színes programokat kínáltak a fiataloknak. A gyerekek a kézműves foglalkozás keretében képeket, függődíszeket és ajtókopogtatókat készíthettek. A kisebbek képes könyveket nézegették, a nagyobbak olvasással töltötték az idejüket. A mozgásról sem kellett lemondaniuk a gyerekeknek, akik a játszósarokban többféle játék közül válogathattak.
A rendezvénysorozat ideje alatt, október 5-étől 11-éig tartott a Bűnbocsánat Hete, ezért a tagok egész héten késedelmi díj megfizetése nélkül vihették vissza a lejárt kölcsönzési határidejű könyveket.

B.K.

Kapcsolódó hírek