Ugrás a tartalomhoz

„Színház az egész világ” (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Szaffi című zenés mesejátékkal megkezdődött a színházi bérletes előadássorozat 2015-16-os évadja.

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. éves programjában ezúttal is színvonalas darabokat láthatnak majd a színházkedvelők a Közösségi Házban. A közönség az elmúlt évhez hasonlóan szavazással döntött a gyermek és a felnőttbérletes előadások programjáról.

„A tavalyi évben nagy sikert aratott, hogy a nézők dönthettek arról, mely darabok kerüljenek a programsorozatba, ezért úgy gondoltuk., hogy idén is szavazással döntünk a darabokról. A 2015-2016-os évadban négy gyermek és öt felnőtt előadást láthatnak majd az érdeklődők” – mondta Kinczel Brigitta, a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. ügyvezetője.
A Gyermekbérletes előadássorozat keretében az első darab a SZAFFI című népzenés gyermekszínmű volt október 14-én a Fogi Színház előadásában.
A gyerekek november 11-én a „Rigócsőr király” című mesejátékot láthatják majd a Grimm-Busz Színház előadásában. Ezt követően február 10-én a Nektár Színház zenés színdarabja, a „Jégkirálynő” lesz műsoron, míg március 9-én „A három szabólegény” című zenés népmese adaptációt nézhetik meg a fiatalok a Szegedi Miniszínház előadásában.


Zenés vígjátéktól a drámáig

A 2015/2016-os évad felnőtt bérletes színházi előadássorozatának nyitó darabja egy fergeteges zenés vígjáték. Szántó – Szécsén – Fényes: PAPRIKÁSCSIRKE, AVAGY STEX ÉS NEW YORK című két felvonásos vígjátékát a Gergely Theater adja elő előadni október 15-én. November 26-án, Pozsgai Zsolt: Szeretlek, Faust! című kétrészes drámáját mutatják be. Február 18-án az „Egy csók és más semmi” című zenés vígjátékot nézhetik meg az érdeklődők, míg márciusban „Leszek az özvegyed” címmel egy izgalmas és szórakoztató krimi-komédia láthatnak a színház rajongói.
A sorozat záró előadása áprilisban az „Én és a kisöcsém” lesz. A zenés bohózat szintén fergeteges szórakozást és sok nevetést ígér.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a tavalyihoz képest több bérletet sikerült értékesítenünk. Az előadássorozatra korlátozott számban még lehet bérleteket vásárolni, és ugyanez igaz a jegyvásárlásra is” – emelte ki Kinczel Brigitta ügyvezető.
Bérletek és jegyek iránt személyesen Mezőkövesden, a Szent László tér 24. szám alatt, a Közösségi Ház titkárságán érdeklődhetnek hétköznaponként 8 és 16 óra között. Ezen felül jegy és bérletvásárlással kapcsolatban a 49-es körzet 500-135-ös telefonszámon kaphatnak bővebb tájékoztatást.

B.K.

Kapcsolódó hírek