Ugrás a tartalomhoz

Szép siker – Újra feljutó helyen

Mezőkövesd hírei

Soroksár SC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (0-0)

Értékes győzelmet aratott városunk NB II-es felnőtt csapata Soroksáron. Labdarúgóink a sikernek köszönhetően ismét feljutó helyen állnak a bajnokságban.

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában az utolsó előtti, azaz 15. helyen tanyázó Pest megyei gárda vendégeként léptek pályára Bajzáték október 18-án.
A házigazdák nagyon rosszul kezdték a bajnokságot, első és eddigi egyetlen sikerükre egészen a 8. játéknapig kellett várni, akkor a Szigetszentmiklóst győzték le 4-0-ra. Legutóbb Budaörsön játszottak, ahol 2-1-es vereséget szenvedtek, ezt követően Albert Flóriánt leváltották, helyét a legutóbb Mezőkövesden dolgozó Lucsánszky Tamás vette át.
A dobogó 3. helyén tanyázó együttesünk nagyon fontos pontokért lépett pályára, Mátéék a Kisvárda elleni hazai botlást igyekeztek feledtetni a fővárosban.


Küzdelmes félidő

Labdarúgóink kezdték aktívabban az összecsapást. Az első öt percben Heffler kétszer is megvillant a bal szélen, beívelését mindkét alkalommal az utolsó pillanatban hárították a soroksári védők. Benczés Miklós tanítványai ezután is támadásban maradtak. Az első negyedóra végén Rácz távoli kísérletét fogta könnyedén Holczer, majd két perccel később Heffler robogott el a bal oldalon, beadásáról centikkel maradt le középen Máté. A mély talajú pályán sok hibával játszottak a csapatok az első játékrészben, jobbára a küzdelem dominált. A hazaiak első lehetőségére a 26. percig kellett várni, ekkor Fülöp szabadrúgása után Gárdos fejelt a keresztléc fölé. A 33. percben Kapacina veszélyes szabadrúgását vágták ki röviden a kövesdi védők, a labdára Valencsik csapott le, aki kevéssel a bal alsó sarok mellé tüzelt.


Máté dupla két perc alatt

A második játékrész sokkal több izgalmat tartogatott. Alig két perc elteltével együttesünk megszerezhette volna a vezetést, azonban egy remek bal oldali beadás után Máté előtt néhány centivel elcsúszott a labda. Két perccel később egy baloldali soroksári beadást követően nagy kavarodás alakult ki Dombó kapuja előtt, a hazaiak 11-est is reklamáltak, azonban az eset közelében helyezkedő játékvezető nem látott szabálytalanságot. Labdarúgóink a villámgyors ellentámadás végén 11-est harcoltak ki, Gyepes a remek ütemben kilépő Mátét vágta fel a büntetőterületen. A 11-est maga a sértett végezte el, életerős lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. Két perccel később ismét Máté kapott remek kiugratást középen. A csatárt ezúttal szabálytalanul sem tudták megállítani, a kapujából kilépő Holczer mellett higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. Együttesünk ezt követően felszabadultan, lendületesen és bátran futballozott. A 66. percben gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, ekkor szabadrúgáshoz jutott együttesünk a soroksári kaputól 20 méterre. A labda mögé Heffler állt, aki pazar mozdulattal lőtte ki a bal felső sarkot. Ezt követően a hazaiak játszottak fölényben. A 70. percben Zsivoczky lövése a bal kapufa tövén csattant. Három perccel később Kákonyi ziccerét védte nagy bravúrral Dombó, majd a kipattanót Korozmán küldte kapura, együttesünk hálóőre ezúttal is látványos mozdulattal hárított a jobb alsó sarok elől. Újabb két perc elteltével Kapacina sarokrúgását Gohér csúsztatta a kapu mellé. A hazaiak erőfeszítéseit a 82. percben koronázta siker, amikor is Gohér beadását Korozmán lőtte higgadtan a kapu közepébe, Dombó ezúttal nem tudott hárítani. Hat perccel a meccs vége előtt Bajzát cselezgetett a 16-oson belül, majd Tamási elé pattant a labda, a középpályás ravasz lövését Holczer ujjheggyel tolta ki az alapvonalon túlra.


Előztek a Benczés fiúk

Mátéék a győzelemnek köszönhetően felléptek a tabella 2. helyére 20 ponttal. A bajnokságot a Gyirmót vezeti 23 ponttal, míg a 3. helyen a Zalaegerszeg áll 19 egységgel.
Labdarúgóink legközelebb az Ajkát látják vendégül Mezőkövesden. A bajnoki összecsapás október 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.

B.K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Soroksár SC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (0-0)
Budapest – Soroksár, 200 néző, Vezette: Berke Balázs (Kepe Arnold, Kiss Balázs)
 Soroksár: Holczer – Fülöp, Gyepes, Valencsik, Gohér, Kapacina, Szalánszki (Kákonyi 55.p), Huszák, Gárdos (Peszmeg 82.p), Pál (Korozmán 62.p), Zsivoczky. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Takács (Tamási 74.p), Szeles (Tajthy 89.p), Nánási, Devecseri, Heffler (Bajzát 80.p), Nagy J., Rácz, Máté, Molnár. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólok: Korozmán (83.p) ill. Máté 2' (52.p, 54.p), Heffler (66.p)

Kapcsolódó hírek