Ugrás a tartalomhoz

Összeült a testület

Mezőkövesd hírei

Pályázatok benyújtásáról, egyedi támogatásokról is döntött városunk képviselő-testülete október 28-án.

NÉPTÁNCOKTATÁS A városatyák az idei évtől nagyobb szerepet vállalnak a néptáncoktatás népszerűsítésében. Döntésük értelmében 2015-ben a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában működő néptáncképzéshez az önkormányzat biztosítja a tánccsoportok számára a próba- és fellépő ruhákat, a próbahelyszínt, a szükséges technikai eszközöket és a néptáncoktatót.

PÁLYÁZATOK A grémium arról is döntött, hogy a 2014–2020-as európai uniós pályázati ciklusban pályázatot nyújtanak be a Zsóry-fürdő gyógyhely komplex turisztikai fejlesztésére, amely a fürdőbejárattal szembeni terület átalakítását és az arborétum fejlesztését tartalmazná.
Szintén pályázatot nyújt be az önkormányzat a Dél-Nyugati városrész ár-belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentésére. Itt a maximálisan elnyerhető összeg 400 millió forint.

SPORT A városatyák arról is határoztak, hogy a Városi Sportcsarnokot és a Hadnagy úti Sportcentrumot november 1-jétől már nem a Zsóry Futball Kft., hanem a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. működteti majd.
A városatyák 100 ezer forint támogatást szavaztak meg a Mezőkövesd Zsóry Ökölvívó Szakosztály két tagjának tatai edzőtáborára, valamint egy ökölvívó EB-szereplésére. Emellett 65 ezer forintot ítéltek oda a Szent László Gálakórus rozsnyói szereplésére.

EGYÉB Az ülésen a testület megszavazta a Tiszta udvar, rendes ház elnevezésű városszépítő program díjazottjait, elfogadta a város közművelődési koncepcióját, illetve a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatási feladatok ellátásáról, valamint a városi piac működéséről szóló tájékoztatót. Módosították a Közbeszerzési Szabályzatot és a Városi Rendelőintézet alapító okiratát is. Emellett a testület 2,3 millió forint támogatást szavazott meg a helyi TDM szervezetnek.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek