Ugrás a tartalomhoz

Megérdemelt vendégsiker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-Linamar 21-26 (8-14)

Ötgólos vereséget szenvedett hazai pályán városunk élvonalban szereplő felnőtt együttese az Orosházától. Kézilabdázóink kéthetes szünetet követően a Balatonfüred ellen folytatják majd szereplésüket a bajnokságban.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 13. fordulójában presztízsrangadót játszott Skaliczki László együttese október utolsó napján. A két csapat egyaránt 8 ponttal várta az egymás elleni találkozót, így kiélezett 60 percre számíthattak a drukkerek. Csapatunkban a sérült Kozina mellett, betegség miatt Füstös sem tudta vállalni a játékot.

VENDÉG FÖLÉNY
A vendégek kezdtek jobban, miután Korompály és Cemas vezérletével 4-1-re megléptek a 6. percben. Benisék ezt követően feljavultak, újabb hat perc elteltével 6-5-re felzárkóztak, azaz egyetlen gólra faragták hátrányukat. A jó periódust azonban ismét hullámvölgy követte. Az MKC elől és hátul is tudása alatt játszott. A rendezetlen védekezés és a pontatlan támadójáték következtében nőtt a különbség a csapatok között. Vladan Jordovics gárdája zsinórban hatszor volt eredményes, miközben Herjeczki kifogástalanul őrizte a viharsarkiak kapuját. Szepesiék 6. góljára majdnem 14 percet kellett várni, ekkor viszont már 12-6-ra vezettek a látogatók. Csapatunk a hajrában is enerváltan játszott, ezért a szünetig megmaradt a hatgólos különbség a felek között.

Az MKC fordulás után sem tudott újítani, így a folytatásban állandósult a látogatók 5-6 gólos előnye. Negyedóra elteltével 18-12-es orosházi vezetés állt az eredményjelzőn. A vendégek agresszívan és határozottan védekeztek, elől pedig stabil teljesítményt nyújtottak és különösebb nehézség nélkül tartották a különbséget. Öt perccel a meccs vége előtt 24-18-ra vezettek Némethék, akik teljesen megérdemelten gyűjtötték be a győzelemért járó pontokat. Két perccel a meccs vége előtt Mazics megkapta a 3. kétperces büntetését, így az orosházi beállós számára hamarabb ért véget a találkozó.
Együttesünk a vereség ellenére a 10. helyet foglalja el a tabellán 8 ponttal. Az alsóház rendkívül szorosan alakul, ugyanis az MKC mögött a Gyöngyös, a PLER és az Eger egyaránt 7-7 ponttal áll az alapszakasz felénél.

KÉT HÉT SZÜNET
Csapatunk kéthetes szünetet követően legközelebb a Balatonfüredet látja majd vendégül Mezőkövesden. A bajnoki mérkőzés november 14-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Orosházi FKSE-Linamar 21-26 (8-14)
Mezőkövesd, 650 néző, vezette: Bonifert, Oláh
MKC: Holló B. - Kovács P., Antal 2, Hajdu G. 3, Grünfelder 1, Radnics 3, Benis 1. Csere: Volarevics, Liszkai (kapusok), Benis 1, Trivkovics 3, Kiss R. 2, Molnár, Csirics, Szepesi 6 (1). vezetőedző: Skaliczki László
Orosháza: Herjeczki – Komporály 2, Suhonjics 1, Buday 9 (4), Mazics 4, Csemasz 5, Tárkányi 2. Csere: Miklós (kapus), Knezevics, Stranigg 2, Berta, Smojver, Németh G., Varsandán Á., Pásztor M. 1, Szeitl. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Hetesek: 3/1, ill. 4/4
Kiállítás: 8, ill. 14 perc
Kizárás: Mazics (három kétperces)

Kapcsolódó hírek