Ugrás a tartalomhoz

Vereség a ködben

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Budaörsi SC 1924 0-2 (0-1)

Vereséget szenvedett hazai pályán városunk NB II-es felnőtt csapata. Benczés Miklós vezetőedző a mérkőzés után felajánlotta lemondását.

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a meglepően jól szereplő újonc, Budaörs látogatott Mezőkövesdre november 8-án. Benczés Miklós csapata a 3., míg a fővárosiak a 2. helyről várhatták az egymás elleni találkozót. A két csapat egyaránt 22-22 ponttal állt a tabellán, így izgalmas és kiegyenlített mérkőzésre számíthattak a szurkolók.

IRREÁLIS VISZONYOK A találkozót irreális időjárási körülmények között játszották le a csapatok, a sűrű köd miatt szinte teljesen láthatatlan volt a játéktér. A rossz látási viszonyokat kihasználva a vendégek távoli lövésekkel próbáltak veszélyes helyzeteket teremteni. A 6. percben Csillag bal oldali szabadrúgását öklözte ki Dombó, aki 5 perccel később Csobánki 22 méteres kísérletét is szépen hatástalanította. A 13. percben pedig Szabó 18 méteres lapos bombáját védte bravúrral. Együttesünk válaszul a 17. percben kapufát lőtt, majd a 20. minutumban Molnár és Máté kényszerítője után az éles szögből leadott lövést Szentpéteri tornászta ki. Tíz perccel a szünet előtt egy szép vendégakció végén Papp indult el a 16-os előtt keresztbe, majd kapura tüzelt, a labda Dombó érintésével a gólvonal mögött kötött ki.


KIMARADT HELYZETEK Fordulás után nagy erőket mozgósított együttesünk a gólszerzés érdekében. Alig két perc elteltével Fótyik életerős bombáját ütötte ki nagy bravúrral Szentpéteri, majd Heffler esett a földre két védő szorításában, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. Az 50. percben Fótyik lecsúszott beadása a kapufáról kifelé pattant, míg 5 perccel később Takács kellemetlen lövését védte szépen a budaörsiek hálóőre. Egy óra elteltével Tajthy vette célba a ketrecet, de Szentpéteri eszén ő sem tudott túljárni. Kevéssel ezután Heffler lapos bombája zúgott el centikkel a jobb alsó sarok előtt. A kihagyott helyzeteket góllal büntették a látogatók, egy élesen belőtt szöglet után Csobánki fejelt közelről a hálóba. Együttesünk a folytatásban is nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, a 83. percben Harsányi lőtt éles szögből az oldalhálóba. Két perccel ezután Szabó vezethette egyedül a labdát Dombóra, de lövése nem talált kaput, ezzel együtt a Pest megyei gárda mindhárom pontot elvitte Mezőkövesdről.
A mérkőzés után Benczés Miklós vezetőedző felajánlotta lemondását.
Labdarúgóink két fordulóval az őszi szezon zárása előtt a 4. helyen állnak a tabellán 22 ponttal. A bajnokságot a Gyirmót vezeti 27 ponttal, a 25 pontos Budaörs és a 23 egységet szerző Zalaegerszeg előtt.


ÚJRA ITTHON
Hegedűsék két hetes szünetet követően ismét hazai környezetben lépnek majd pályára, amikor is a Siófokot fogadják a Városi Stadionban. Az összecsapás november 21-én, szombaton 16 órakor kezdődik.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd Zsóry FC – Budaörs SC 1924 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 900 néző Vezette: Karakó Ferenc (Ring, Tóth II.)
Mezőkövesd Zsóry: Dombó – Fótyik, Takács (Harsányi 75.p), Heffler, Devecseri, Szeles, Nagy, Hegedűs D. (Tajthy 46.p), Tamási (Rácz 59.p), Molnár, Máté. Vezetőedző: Benczés Miklós
Budaörs: Szentpéteri – Tányéros, Hegedűs J., Bogáti (Menyhárt A. 65.p), Ódé, Csobánki, Papp M. (Lajer 83.p), Csillag (Ferkó 76.p), Horváth L., Sajbán, Szabó. Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerzők: Papp (35.p), Csobánki (65.p)

Kapcsolódó hírek