Ugrás a tartalomhoz

Láthatósági kampány városunkban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

November 9-én öt napos láthatósági kampányt rendeztek városunkban. A rendőrség munkatársai a település több területén lámpákat, fényvisszaverő prizmákat osztottak ki a kerékpárosok körében.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányságnál már bevett gyakorlat, hogy az ősz, a korai sötétedés beköszöntével megszervezi  a láthatósági kampányt. Az akció célja azon közlekedési balesetek megelőzése, amelyek során hiányos felszereltségű, kivilágítatlan, fényvisszaverő eszközökkel sem rendelkező kerékpárosok válhatnak áldozattá.
2015-ben a folyamatos, fokozott ellenőrzések ellenére a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén a balesetek 25,8%-át a kivilágítatlan kerékpárosok okozzák. Az őszi, majd téli évszakváltozás jelentős negatív hatással bír a mindennapi közlekedésre, és a tapasztalatok szerint romló időjárási és látási viszonyok miatt jelentősen emelkedik a kerékpáros balesetek száma, pedig egy, a szabályoknak megfelelően kivilágított bicikli éjszaka, szürkületkor már 130-150 méter távolságból is észlelhető, ami nagy mértékben csökkenti a kockázatot.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai a november 9-14. között megtartott láthatósági kampányuk keretében ezekre a veszélyekre hívták fel a kétkerekű járművet használók figyelmét.  
Az egyenruhások Mezőkövesden több utcájában, illetve több, az illetőségükhöz tartozó településen voltak jelen a hét során, ahol a kerékpárok műszaki állapotának, felszereltségének felülvizsgálata mellett ajándékcsomagot adtak át az arra közlekedő biciklistáknak. A csomagok első- és hátsó lámpát, valamint prizmákat tartalmaztak.
Az akciót november 13-án este egy látványos kerékpáros felvonulás zárja, amely keretében a kerékpárosok az Egri úttól a főtérig tekernek.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek