Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. május 30. (kedd) 09:17 Janka, Zsanett névnapja van
 
Önkormányzati segítség a néptánctanulás népszerűsítéséért (videóval frissítve)

Az önkormányzat biztosítja egyebek között a néptáncoktatásban résztvevő diákok fellépőruháit, és a próbákhoz szükséges eszközöket. Erről városunk képviselő-testülete októberben döntött.


Jelenleg a Mezőkövesdi Általános Iskola és Művészetoktatási Intézményben 40 gyermek tanul néptáncot heti két alkalommal.
– Több éve van a Művészeti Iskolában néptáncoktatás két táncpedagógus vezetésével. Ebben a tanévben is már két csoportunk indult el, akik heti rendszerességgel próbálnak, tanulják a néptánc alapjait a Közösségi Házban – mondta el Gál János iskolaigazgató.
Városunk képviselő-testülete októberi ülésén döntött arról, hogy az idei tanévtől nagyobb szerepet vállal az önkormányzat a néptáncoktatás területén, amelynek az a célja, hogy minél több gyermeket sarkalljanak arra, hogy sajátítsa el a matyó néptánc alapjait. A döntés értelmében az önkormányzat 2015-ben megvásárolja és biztosítja a próbákhoz szükséges technikai és egyéb eszközöket, a próba- és fellépőruhákat, valamint biztosítja a foglalkozások
helyszíneit és néptáncoktató alkalmazását megbízási szerződéssel.
– Az önkormányzat segítségének köszönhetően szakmai szempontból minőségibb zenei hátteret tudunk nyújtani a táncosoknak, így még színvonalasabb produkciókat mutathatnak be a gyerekek. Az új fellépőruhák is a látványosabb előadást segítik, mindamellett, hogy a ruhák révén a matyó viseletkultúrát is bemutatják – tette hozzá az igazgató.

M. Zs.Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés