Ugrás a tartalomhoz

A felnőtté válás küszöbén (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

November 20-án rendezték meg a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola szalagavató ünnepségét.

A program a végzős diákok színes műsorával kezdődött. A tanulók előadásában tanulságos és humoros jeleneteket egyaránt láthattak a vendégek. Az öreg néne őzikéje, valamint a Rómeó és Júlia paródiája mellett Betti néni és a cserfes unoka közötti ismert humoros párbeszédet is felelevenítették a diákok. A fiatalok természetesen ezúttal is görbe tükröt tartottak az iskola tanárai elé, továbbá színvonalas táncos, énekes produkciók és egy különleges árnyjáték is emelte az ünnepség hangulatát.

KÖSZÖNTőK A diákok műsora után Csirmaz István igazgató mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy a szalagavató fontos esemény a diákok életében.
– A szalag egy jelkép, amely mutatja, hogy már majdnem felnőttek vagytok – mondta az iskola vezetője, aki sok sikert kívánt a végzősöknek az előttük álló időszak feladataihoz, kiemelte az érettségi és a szakmunkásvizsga fontosságát, amely megfelelő alapot adhat majd a diákoknak a boldogulásra. Hangsúlyozta, hogy az iskolában a másodszakma megszerzésére is van lehetőség, valamint a hiányszakmákat választók 30-tól akár 50 ezer forintig terjedő ösztöndíjat is kaphatnak.
Ezután dr. Medvegy János, a Szent László Plébánia plébánosa tolmácsolta jókívánságait a tanulóknak, majd megáldotta a végzősöket és az ünnepi szalagokat. Zárásként a végzősök osztályfőnökei feltűzték a szalagokat a diákok ruhájára.
A szalagavató ünnepséget teljes felvételét megtekinthetik majd a Mezőkövesdi Televízió Kulturális közvetítésében.

B. K.

Kapcsolódó hírek