Ugrás a tartalomhoz

Ég a második gyertya (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A második, reményt jelképző gyertyát is meggyújtották városunk adventi koszorúján. A Mezőkövesd Önkormányzata és a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. által szervezett városi gyertyagyújtás bronzvasárnapi ünnepségét december 6-án rendezték meg a Szent László templom előtt.

Az eseményen elsőként a Szent László Kamarakórus tagjainak énekes és prózai műsorát nézhették meg a jelenlévők. Ezután a Bárdos Lajos Tagiskola diákjai és tanárai adtak elő egy meghitt karácsonyi összeállítást.
Ezt követően a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanulóinak verses és énekes, majd a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola diákjainak prózai műsorát hallgathatták meg a jelenlévők.
Az ünnepség zárásaként Hadobás Dávid, a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola tanulója gyújtotta meg a reményt jelképező gyertyát az adventi koszorún.

FESTMÉNY A Mezőkövesdi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola képzőművész szakán tanuló gyerekek a karácsonyvárás tiszteletére idén is elkészítettek egy nagyméretű festményt, amit az adventi gyertyagyújtáson is meg lehetett tekinteni.
Az „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű jótékonysági akció keretében ezúttal is várták az adományokat a Mezőkövesdi Karitász Csoport tagjai, akik az összegyűlt pénzt a rászorulók részére juttatják el. A résztvevők az ünnepség után forró teát és forralt bort fogyaszthattak a szervezőknek köszönhetően.
A második adventi gyertyagyújtásról készült felvételt a Mezőkövesdi Televízió december 12-ei Kulturális közvetítésében tekinthetik meg.

B.K.

Kapcsolódó hírek