Ugrás a tartalomhoz

Majdnem százan futottak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ismét megrendezték a Mikulásfutást városunkban. Az indulók három kategóriában vehettek részt a december 6-ai jótékonysági sportprogramon, amit a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban rendeztek meg.

A Matyó Futó Klub második alkalommal szervezte meg a decemberi futást, melyre a legkisebbektől az idősekig három kategóriában nevezhettek a résztvevők.
A program közös zenés bemelegítéssel kezdődött Balázs Daniella vezetésével, majd a gyerekek 800 méteres futása következett, ezt a fiatalok a Kavicsos-tó körül teljesítették. A 2,6 km-es kis kört választók a belvároson keresztül, a Mátyás király utat - Eötvös utat - József Attila utat érintve futottak, míg a 7,6 km-es “nagy körösök” a Zsóri üdülőterületen keresztül teljesítették a távot.
Azok sem maradtak mozgás nélkül, akik esetleg nem szeretnek futni, hiszen a távokat kerékpárral, rollerrel, görkorival, kerekesszékkel, vagy babakocsival is megtehették. A szervezők a célba érkezőket meleg teával, zsíros kenyérrel, valamint naranccsal várták. Ezt követően a résztvevők között értékes ajándékokat sorsoltak ki a támogatóknak köszönhetően.

JÓTÉKONYSÁG
Az indulóknak nem kellett nevezési díjat fizetniük a Mikulás futásra, viszont mindenkit arra kértek, hogy egy tábla csokival vagy egyéb édességgel nevezzen a távokra. A felajánlásokat összegyűjtötték és a Mezőkövesdi Karitász Csoport tagjainak segítségével juttatják majd el a város rászorulóinak, illetve nagycsaládosainak.

B. K.

Kapcsolódó hírek