Ugrás a tartalomhoz

Gyöngyösi siker a presztízsrangadón (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyös 18-21 (7-11)

Vendéggyőzelem született a szomszédvári presztízsrangadón, így Skaliczki László csapata az utolsó helyen a tabellán. (Fotó: kovesdisport.hu)

Az NB I-es kézilabda bajnokságban a 16. összecsapását játszotta le városunk élvonalban szereplő felnőtt együttese december 9-én.
Kézilabdázóink az utolsó helyen, a gyöngyösiek pedig a 10. pozícióban állomásoztak a forduló előtt, de a feleket mindössze egy pont választotta el egymástól, éppen ezért mindkét gárda számára kiemelten fontos volt az összecsapás. Kedvező hír volt csapatunk számára, hogy Kozina felépült sérüléséből, mellette a napokban szerződtetett szerb átlövő, a 30 esztendős Dusan Bozoljac is lehetőséget kapott a bizonyításra, aki legutóbb a török Antalyaspor csapatát erősítette. Szintén pályára lépett a 22 éves Balogh Tibor, a hálóőr Csurgóról érkezett városunkba.
A találkozó egy megható jelenettel kezdődött, Guba Tamás, a Magico Ultras tagja a kezdés előtt, nyilvánosan kérte meg párja kezét.

SZOROS FÉLIDő
A találkozót a vendégek kezdték jobban, azonban Bali duplája után magukra találtak kéziseink és Radnics, valamint Antal vezérletével megfordították az eredményt. A folytatásban főleg a jó védekezéseket lehetett dicsérni, továbbá Holló és a gyöngyösi Hudák is remekelt a gólvonal előtt. Ezzel együtt ismét a Mátra-aljai gárda játszott jobban, Nagy Bence irányításával állandósították a vezetésüket, igaz hét perccel a szünet előtt mindössze 8-7-es előnyben voltak a Debre tanítványok. Kézilabdázóink ekkor hullámvölgybe kerültek, az utolsó percekben nem született kövesdi gól, ellenben a vendégek háromszor is betaláltak így négy gólos fórral vonulhattak a szünetre.

ELMARADT A FORDÍTÁS A második játékrészben főképp a küzdelem dominált, a csapatok sok hibával játszottak, de a kapusok továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A vendégek néhány perc alatt 5 gólos előnyre tettek szert, viszont 16-11 után az MKC háromszor is válasz nélkül talált a hálóba. A feszült hangulatú mérkőzésen a játékvezetők sűrűn osztották ki kétperceseket, sőt a gyöngyösi Becsirovicsot könyöklés miatt piros lappal „jutalmazták” a játékrész közepén. Együttesünk egy alkalommal kettős emberelőnyben is játszhatott, azonban Benisék nem tudták kihasználni a létszámfölényt, Kollerék megőrizték 2-3 gólos előnyüket. A játék képe a hajrában sem változott, a csapatok az utolsó pillanatig küzdöttek, viszont újabb fordulat már nem következett be. A látogatók gyakorlatilag végig vezetve nyerték meg a szomszédvári rangadót, és megerősítették 10. helyüket a tabellán. Az MKC, a 9 pontos PLER és Eger mögött továbbra is az utolsó helyen áll 8 ponttal.

KÉT MECCS
Szepesiék nem pihenhetnek sokáig, ugyanis december 11-én, pénteken a szintén nagy rivális PLER Budapest vendégeként lépnek parkettre. Az összecsapás 18 órakor kezdődik a fővárosban.
Grünfelderék az év utolsó találkozóját december 16-án, szerdán 18 órától fogják lejátszani, amikor is a Ceglédi KKSE ellen lépnek parkettre Mezőkövesden, a Magyar Kupa 4. fordulójában.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - B.Braun Gyöngyös 18-21 (7-11)
Mezőkövesd, 400 néző, vezette: Herczeg, Südi
MKC: Holló B. - Benis 5, Kozina, Radnics 4, Antal 3, Hajdu G. 1, Szepesi 3 (1). Cs.: Balogh (k), Kovács P., Füstös, Grünfelder, Molnár, Trivkovics, Csirics, Bozoljac 2. Vezetőedző: Skaliczki László
Gyöngyös: Hudák - Ménfői 1, Oliveira, Nagy B. 9 (5), Debreczeni, Koller 2, Bali 6, Kovacsics 2 (1). Csere: Sándor Á., Jovetics, Rédai, Becsirovics 1, Falcon. Vezetőedző: Debre Viktor
Hetesek: 3/1,ill. 6/6
Kiállítás: 8, ill. 14 perc
Kizárás: Becsirovics (könyöklés)

Kapcsolódó hírek