Ugrás a tartalomhoz

Testületi ülés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megtartotta decemberi ülését városunk képviselő-testülete. A grémium idei utolsó összejövetelét december 16-án rendezték meg.

A városatyák az önkormányzat költségvetési rendelete mellett a helyi iparűzési adórendeletet, a mezőkövesdi településrendezési eszközöket, továbbá az önkormányzat 2015-ös közbeszerzési tervét is módosították. Elfogadták a 2016. évi intézményi térítési díjakról szóló tájékoztatót, mely alapján nem fognak árat emelni az idei évhez képest. Ezután megvitatták és elfogadták a képviselő-testület 2016-os évre vonatkozó munkatervét.

MATYÓ RÓZSA ÜNNEPE A képviselők jóváhagyták városunk önkormányzatának és a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatalnak a jövő évi belső ellenőrzési tervét is. Ezt követően a Matyó Rózsa ünnepének megrendezéséről döntöttek a városatyák. Az ünnepi program az előző évektől eltérően két napos lesz, január 22-én és 23-án rendezik majd meg a Városi Sportcsarnokban.
Emellett önkormányzati ingatlanok hasznosításáról, illetve mezőkövesdi intézmények, a Rendelőintézet, a Városgondnokság, az Óvoda és Bölcsőde, valamint a Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módisításáról határoztak a testület tagjai.
Ezen felül jóváhagyták az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok Felügyelőbizottsági Ügyrendjét, továbbá döntés született a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának módosításáról is.

B.K.

Kapcsolódó hírek