Ugrás a tartalomhoz

Újra a Honvéd nyert (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megvédte első helyét a Budapest Honvéd csapata, miután a tavalyi évhez hasonlóan ismét a fővárosi gárda öregfiúk csapata diadalmaskodott az V. Mezőkövesd Zsóry Sportgálán. Labdarúgóink bronzérmesek lettek a rangos kispályás teremlabdarúgó tornán.

Az ötödik alkalommal rendezett versenyen két csoportban összesen hat csapat küzdött az első helyért és a vándorserlegért. A 2x12 perces színvonalas, küzdelmes és fordulatos összecsapások kivétel nélkül gólokban gazdagak voltak. Az A csoportban szereplő Mezőkövesd Zsóry a torna nyitómeccsén 6-4-re legyőzte a Salgótarjáni BTC-t, majd gólzáporos meccsen nagy küzdelemben 7-6-ra kikapott a DVSC együttesétől. A csoport zármeccsét a tarjániak 10-1-re megnyerték a debreceni gárda ellen, így körbeverés alakult ki. A nógrádiak nagy arányú győzelmüknek köszönhetően megszerezték a trió első helyét, így döntőbe jutottak, együttesünk a bronzéremért, míg a hajdúságiak az 5. helyért léphettek parkettre.
A B csoportban szereplő Eger jól kezdett, ugyanis 5-3-ra nyert a DVTK ellen, majd a címvédő Budapest Honvéd is győzelemmel rajtolt, Détáriék 8-3-ra győztek a többek között Vitelkivel, Kiserrel és Kotulával felálló Diósgyőr ellen. A csoport döntőjében  a fővárosiak nagy küzdelemben, 6-5re diadalmaskodtak az Eger felett, így az előző évhez hasonlóan az aranyéremért játszhattak.

HELYOSZTÓK A helyosztók szintén izgalmasan és fordulatosan alakultak. Az ötödik helyért rendezett találkozón szinte végig a DVSC vezetett, azonban a diósgyőriek a hajrában két gólt szerezték, így fordítottak és 4-3-ra nyertek. A Mezőkövesd-Eger szomszédvári rangadót Sivákék kezdték jobban és ez döntőnek bizonyult. A folytatásban felváltva potyogtak a gólok, így labdarúgóink megőrizték előnyüket és 5-4-es győzelemmel bronzérmesek lettek.
A döntő igazi presztízsmeccset, sok izgalmat tartogatott. Az első két gólt a nógrádiak szerezték, de nem tudták megtartani a 2-0-ás előnyüket, a fővárosiak Bárányos és Budovinszky vezérletével fordítottak és zsinórban másodszor is megnyerték a tornát.

KÜLÖNDÍJAK A csapatok mellett a legjobban teljesítő játékosokat is díjazták a szervezők. A torna legjobb kapusa a diósgyőri Kiss József, míg a legjobb mezőnyjátékos Bárányos Zsolt (Bp. Honvéd) lett. A gólkirályi címet Horváth Károly érdemelte ki, az SBTC csatára 5 gólt lőtt a tornán.
A díjakat, elismeréseket Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC elnöke, Hagyacki József, a klub ügyvezető elnöke, Tóth László sportigazgató és László István utánpótlás koordinátor adta át.

BETÉTPROGRAMOK Az öregfiúk tornát két gálamérkőzés színesítette. Elsőként a Mezőkövesd Zsóry FC és a Mezőkövesdi KC vegyes csapata találkozott egymással. A szoros és gól gazdag és jó hangulatú meccsen a focisták egy hajrában lőtt góllal tudtak 8-7-re nyerni a kézisek ellen. A Mezőkövesd Zsóry női csapata a kövesdi edzőkkel nézett farkasszemet. Ez a találkozó is nagyon izgalmasan alakult, hölgyeink remek játékkal, szép gólokat szerezve 6-5-re győztek.
A döntő előtt tombolasorsolást tartottak, ahol a résztvevők által felajánlott ajándékok találtak gazdára.

B.K.

A rendezvény főtámogatója:



Eredmények:

A csoport:
Mezőkövesd Zsóry – Salgótarjáni BTC 6-4 (2-1)
Mezőkövesd Zsóry – Debreceni VSC 6-7 (3-2)
Debreceni VSC – Salgótarjáni BTC 1-10 (0-4)
B csoport:
Diósgyőri VTK- Eger 3-5 (0-2)
Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK 8-3 (4-2)
Bp. Honvéd – Eger 6-5 (3-2)

Az 5. helyért:
DVSC – DVTK öregfiúk 3-4 (1-1)

A 3. helyért:
Eger – Mezőkövesd öregfiúk 4-5 (1-2)

Döntő:
Salgótarján – Honvéd öregfiúk 3-4 (2-3)

Különdíjak:
Legjobb kapus: Kiss József (DVTK)
Legjobb mezőnyjátékos: Bárányos Zsolt (Bp. Honvéd)
Gólkirály: Horváth Károly (Salgótarjáni BTC, 5 gól)

Kapcsolódó hírek