Ugrás a tartalomhoz

Szeretet lángja (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Vasárnap meggyújtották a negyedik, a szeretet jelképező gyertyát is a városi adventi koszorún a Jézus Szíve templom előtti téren.

Az ünnepségen elsőként a László Károly úti Tagóvoda óvodásai mutatták be karácsonyi, verses, énekes, táncos műsorukat, amelyben például felelevenítették a négy gyertya történetét, miszerint a hit, a szeretet, öröm lángja kialudhat, ha nem vigyáznak rá az emberek, de amíg a negyedik, a remény megmarad, az újra tudja lobbantani a másik három lángját. A legkisebbek után a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulóinak műsora következett, melyet a versek mellett zenés, videoösszeállítás színesített. Harmadik produkcióként a MASZK Egyesület verses, énekes összeállítását hallgathatta meg a közönség.
A műsor után Takács Norbert, a MASZK Egyesület elnöke gyújtotta meg a negyedik, a szeretetet jelképező gyertyát. Ezt követően a városi gyertyagyújtásra kilátogatók átsétáltak a Kavicsos-tó partjára, ahol gyertyával a kezükben körbe állták, jelképesen átölelték a tavat az összetartozás, a szeretet jegyében.
A Karitász Mezőkövesdi Szervezete ezen a vasárnapon is gyűjtött a rászorulók számára az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű akciójuk keretében. A műsor után ez alkalommal is forralt borral és forró teával várták a közösen ünneplőket.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek