Ugrás a tartalomhoz

Szövetségi kapitány ül a padra

Mezőkövesd hírei

Pintér Attila lett a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es felnőtt csapatának új vezetőedzője. A szakembert, aki fél + egyéves szerződést kötött a klubbal, sajtótájékoztató keretében mutatták be december 30-án.

A 49 esztendős Pintér Attila játékosként és edzőként is szép sikereket ért el. A Ferencváros labdarúgójaként kétszer, az 1988-89-es és az 1990-91-es szezonban ezüst, míg az 1989-90-es évben bronzérmes lett a magyar bajnokságban, emellett 1991-ben Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett a fővárosi csapattal.
A Ferencváros mellett játékosként megfordult például a BVSC, a Rába ETO, a Vasas és a Diósgyőr együttesében, de a belga első osztályú Beerschot és a szlovák Dunaszerdahely gárdáját is erősítette.
Egyik legnagyobb sikereként részt vett az 1984-ben Ifjúsági EB-n, ahol a korosztályos válogatott tagjaként aranyérmet szerzett. A felnőtt nemzeti csapatban 1986 és 1991 között összesen 20 találkozón lépett pályára, melyeken 3 gólt szerzett.

SZÉP EREDMÉNYEK Edzői pályafutását 1994-ben kezdte Baján, majd irányította a Sárvár, a Celldömölk, valamint a Pápa csapatát, ezt követően 2003-ban az élvonalban szereplő MATÁV Sopron vezetőedzője lett. Év közben átvette az FTC szakmai irányítását, ahol bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett. Egy évvel később a Sopron csapatával is aranyérmes lett a Magyar Kupában. 2009-ben a Győri ETO csapatával bronzérmet szerzett, majd az Európa Ligában a szlovák Nyitra és a kazah Atirau mellett a francia első osztályú Montpellier-t is búcsúztatták. A Rába-parti gárdát két ízben, 2009 és 2011 között, majd a 2012-13-as szezonban is irányította. 2013. december 19-étől közel egy éven át vezette szövetségi kapitányként a magyar felnőtt válogatottat, a nemzeti csapat élén 50%-os mérleggel zárt, 2-2 győzelem és vereség mellett egy döntetlent ért el. A rutinos szakember a novemberben távozott Benczés Mikóst váltotta csapatunk kispadján.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Pintér Attilát sajtótájékoztató keretében mutatták be a klub székházában december 30-án. Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC elnöke elsőként arról beszélt, hogy a klub felnőtt csapata nagy utat járt be az elmúlt években, hiszen az NB II-es évek után az NB I-ben is szerepelt egy évig, majd a visszajutásért küzdött. Elmondta, szeretnék bebizonyítani, hogy széleskörű összefogással egy kisvárosban is meg lehet teremteni a minőségi labdarúgás feltételeit, ennek fényében fejlesztik az infrastruktúrát, épül például a stadion, valamint egy új edzőcentrum. A csapatról elmondta, tavaly a biztató őszi szezon ellenére nem sikerült visszajutni az élvonalba, és ugyan idén is jól kezdték a bajnokságot, ezután újra hullámvölgybe került a csapat. Benczés Miklós lemondását követően új edzőt kerestek, mellyel kapcsolatban körültekintően jártak el. A cél az volt, hogy egy olyan sikeres, tapasztalt szakembert nevezzenek ki, akitől sokat tanulhatnak és képes lehet segítséget nyújtani a feljutásban. Pintér Attilával karácsony előtt vették fel a kapcsolatot és közel két hetes  tárgyalássorozatot követően állapodtak meg.

KOMOLY CÉLOK A szakember székfoglalójában elmondta, döntésében nagy szerepet játszott, hogy a kövesdi vezetők az első pillanattól bíztak benne és ragaszkodtak a személyéhez. Kiemelte, vonzó számára, hogy a csapatnak komoly céljai vannak, ezen felül nagy hatással volt rá az az összefogás is, ami a helyi labdarúgást övezi, ilyen elszántsággal korábban csak elvétve találkozott. Hozzátette, hogy a Mezőkövesd szereplését és eredményeit az NB II-ből történt feljutás óta folyamatosan figyelemmel kíséri. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy reális célokat tűzzenek ki, a feljutás eléréséhez sok munkára és erősítésre is szükség lesz, de azért fognak dolgozni, hogy ezt teljesítsék. Elmondta, hogy a riválisokkal szemben lépéshátrányban vannak, hiszen a 2. helyen álló ZTE 4 ponttal áll a Mezőkövesd előtt, így az előrelépés nem csak rajtuk múlik, de hozzátette, ettől függetlenül minden mérkőzésen győzelemre fognak törekedni. Végezetül elmondta, hogy szereti a kihívásokat, viszont nem szereti a langyos vizet, éppen ezért ideális lehetőség számára a mezőkövesdi megbízatás.

JANUÁR 4-ÉN KEZDENEK
A szakmai stábbal kapcsolatban elmondta, hogy Ulbert Tiborral dolgozott együtt korábban, így ő marad a kapusedző, míg reményei szerint korábbi segítője, Farkas József is csatlakozhat majd a csapathoz. A felkészülés január 4-én, hétfőn kezdődik.

B.K.

Kapcsolódó hírek