Ugrás a tartalomhoz

2015 a felkészülés éve volt (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

December 30-án tartotta meg hagyományos Évértékelő Ünnepségét Mezőkövesd Város Önkormányzata.

A Városi Galériában dr. Fekete Zoltán polgármester foglalta össze, értékelte az elmúlt esztendőt. A város első embere beszélt a település népességi adatairól, a város stabil gazdasági helyzetéről, az önkormányzat adó- és egyéb bevételeiről.
Részletesen kitért a 2015-ben megvalósult beruházásokra, például a Városi Rendelőintézet felújítására, a közvilágítási rendszer korszerűsítésére is. Kiemelte, hogy az önkormányzat saját forrásából megvalósított beruházásokat, például járda- és útfelújításokat, a Szent László tér korszerűsítését is, valamint ismertette azokat az intézkedéseket is, amellyel a város szépkorú lakosait, illetve a rászoruló családokat támogatták.
Kiemelte, hogy 2015 a felkészülés éve volt az önkormányzatnál, hogy minél jobb pozícióból indulhasson a város a 2016–2020-as európai uniós pályázatokon. Hangsúlyozta, hogy pályázatot nyújtottak be a Zsóry üdülőterület, mint gyógyhely komplex turisztikai fejlesztésére. Emellett a tervek között szerepel egyebek mellett a város csapadékelvezető rendszerének felújítása, a Hadas városrész rekonstrukciója is. Elmondta az is, hogy a képviselő-testület legutóbbi ülésén kiválasztotta a tanuszoda építését végző céget, így jövő év elején elkezdődhet az állami forrásból megvalósuló uszoda építése.
Beszédének zárásaként az elmúlt év legfontosabb kulturális, sport és egyéb rendezvényeit foglalta össze, valamint megköszönte minden gazdasági társaság, cég, intézmény, civil szervezet az évben végzett munkáját.
Az eseményt kulturális műsor színesítette, amelyben a Művészeti Iskola növendéke, a MASZK Egyesület és a Szent László Kórus tagjai léptek fel.
Az ünnepség zárásaként Vámos Zoltán alpolgármester mondta el pohárköszöntőjét, amelyben a Fidesz mezőkövesdi frakcióülésének jelentőségét, valamint a Rendelőintézet felújításának fontosságát emelte ki.

M. Zs.


Kapcsolódó hírek