Ugrás a tartalomhoz

Óvatosan közlekedjenek!

Mezőkövesd hírei

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elkövetkezendő időben várható csapadék miatt óvatosságra, türelemre és az időjárási viszonyoknak megfelelő felkészülésre hívja fel a közlekedők figyelmét.

A csapadékos időjárás és az azzal együtt járó romló látási viszonyok fokozott figyelmet és óvatosságot követelnek meg a közlekedőktől. A rosszabb látási viszonyok miatt fontos a nagyobb követési távolság megtartása, ezzel együtt lassabban kell vezetni, így kisebb a baleset bekövetkeztének kockázata. Indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék biztosítására. Mivel a közlekedők hosszabb menetidőre, lassabb haladási sebességre számíthatnak, ajánlott tele tankolt járművel útnak indulni, illetve takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert magukkal vinni.

Kérjük, hogy a fentieken túl kiemelt figyelmet fordítsanak a gyalogosan és kerékpárral közlekedőkre, a várható út- és időjárási viszonyokról történő tájékozódásra, valamint gyalogos, vagy kerékpáros közlekedés esetén a megfelelő fényvisszaverő felszerelés, és a meleg ruházat meglétére.

Amennyiben most készülnek külföldre utazni, indulás előtt feltétlenül tájékozódjanak az átutazó országok és a célország időjárási viszonyairól, illetve arról, hogy azok vezettek-e be bármilyen korlátozást, vagy előírást (pl.: téli gumi, vagy hólánc kötelező használata).

Ha a hó helyzet miatt segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számot.

Óvatosan közlekedjenek, hiszen télen is mindenkit hazavárnak!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei
Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó hírek