Ugrás a tartalomhoz

Orosházán játszunk a négybe jutásért

Mezőkövesd hírei

Az Orosháza vendégeként lép parkettre a Mezőkövesdi KC NB I-es felnőtt csapata a Magyar Kupa 5. fordulójában. A párharc győztese bejut a sorozat négyesdöntőjébe.

Skaliczki László csapata tavaly nagy sikert ért el, hiszen együttesünk Mezőkövesd történetében először részt vehetett a kupadöntőben, ahol kéziseink bronzérmet szereztek. Szepesiék a bravúr megismétlésére készülnek, ami az előző évhez hasonlóan nem ígérkezik könnyű feladatnak.
Az 5. forduló sorsolását január 8-án tartották meg Budapesten, a Magyar Kézilabda Szövetség székházában, amit az MKC mellett az Orosházi FKSE-Linamar, a Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK várhatott nagy izgalommal. A Skaliczki fiúk Orosházán juthatnak be a Final Fourba, míg a másik ágon a Csurgó fogadja majd a Balatonfüredet.
A négy közé jutásról döntő összecsapást február 3-án, szerdán 18 órától játsszák majd le a Békés megyei városban. A szabályok értelmében döntetlen esetén az MKC jut a négyesdöntőbe. Érdekesség, hogy a két csapat tavaly is találkozott, együttesünk az idegenbeli 29-21-es siker után itthon 27-27-es döntetlent játszva jutott a 4. fordulóba.

FELKÉSZÜLÉS A Mezőkövesdi KC január 4-én kezdte meg a munkát Skaliczki László vezetésével a tavaszi szezonra. Együttesünk programjában öt edzőmérkőzés szerepel, Trivkovicsék elsőként a Japán válogatottal találkoznak január 11-én, míg négy nappal később Gyöngyösre látogatnak. Csapatunk a két mérkőzés között Tiszaújvárosban fog edzőtáborozni. Kéziseink ezen kívül megmérkőznek még a Balmazújvárossal és az NBI/B-s Ózddal is. Grünfelderék az öt találkozóból hármat játszanak majd le Mezőkövesden.

B.K.


MKC felkészülési mérkőzései:

Január 11. (hétfő) 18.00: Mezőkövesdi KC
Japán
Január 15. (péntek) 17.00: B.Braun Gyöngyös
Mezőkövesdi KC
Január 19. (kedd) 17:00 Mezőkövesdi KC
ÓAM Ózdi KC
Január 21. (csütörtök) 17.30: Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK
Mezőkövesdi KC
Január 27. (szerda) 18.00: Mezőkövesdi KC
B.Braun Gyöngyösi KK
Február 03. (szerda) Orosházi FKSE-Linamar – Mezőkövesdi KC (Magyar Kupa)
Február 10. (szerda) 18.00 Mezőkövesdi KC
Csurgói KK (NBI bajnoki)

Kapcsolódó hírek