Ugrás a tartalomhoz

Vereség biztató jelekkel (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Japán 23-28 (10-15)

Az Ázsia Bajnokságra készülő Japán ellen játszotta le első edzőmérkőzését városunk NB I-es felnőtt csapata január 11-én. Az összecsapáson a vendégek végig vezetve, megérdemelten diadalmaskodtak.

A japán férfi kézilabda-válogatott a kontinens egyik legeredményesebb csapata. Kétszer, 1977-ben és 79-ben megnyerték az ázsiai kézilabda-bajnokságot és a 2000-es években is többször végeztek a dobogón. Olimpián eddig négy alkalommal vettek részt és többször jártak a világbajnokságon is, utóbbi sorozatot tekintve a 2000-es években kétszer, 2005-ben és 2011-ben szerepeltek, mindkétszer a 16. helyen végeztek.
A japán válogatottat jelenleg Antonio Carlos Ortega, a veszprémiek korábbi vezetőedzője irányítja. Megbízatása egy hónapra, a bahreini Ázsia Bajnokság idejére szól, amit január 15-e és 28-a között rendeznek meg. A válogatott legismertebb játékosa Mekaru Atsushi, aki korábban a Kecskemétet, a Balmazújvárost és a Gyöngyöst erősítette, jelenleg az NBI/B-s listavezető Nyíregyházán játszik.

JAPÁN FÖLÉNY A találkozó első két gólját a vendégek szerezték, majd jó ideig felváltva potyogtak a gólok. Együttesünk a játékrész felénél beérte riválisát, Szepesi 7 méteresből lőtt találatával 7-7-re álltak a csapatok negyedóra elteltével. A Skaliczki fiúk ekkor a vezetést is többször átvehették volna, azonban az ázsiaiak kilábaltak a hullámvölgyből és ismét nőtt a különbség a felek között. Csapatunk támadójátéka alaposan visszaesett, Radnicsék 15 perc alatt mindössze háromszor „csengettek”, ellenben Mekaruék kihasználták gyorsaságukat és több leindítás gólt lőttek, így Japán a szünetben öt góllal vezetett.
Fordulás után sem változott a játék képe, hosszú ideig állandósult az 5-6 gólos vendégelőny. A felkészülés elején járó MKC tartotta a lépést ellenfelével, de Grünfelderék ziccerek egész sorát hagyták kihasználatlanul, így nem sikerült közelebb zárkózni Mekaruékhoz, a 45. percben 22-16 volt az állás. Az Ortega legénység ezt követően tovább hizlalta előnyét, Shida és Mekaru vezérletével az 54. percben már 28-19-re vezettek. Együttesünk azonban nem roppant össze, Molnárék a meccs záró periódusában egy 4-0-ás sorozatot hoztak össze, így a találkozó végül ötgólos Japán sikerrel zárult.

EDZőTÁBOR Együttesünk január 12-étől Tiszaújvárosban folytatja a munkát, Szepesiék az edzőtábor zárásaként január 15-én, 17 órától Gyöngyösön játszanak majd egy felkészülési mérkőzést. Kéziseink a felkészülési időszak során találkoznak majd a Balmazújvárossal és az NBI/B-s Ózddal is. Grünfelderék hazai pályán legközelebb az Ózd ellen, január 19-én, kedden 17 órakor játszanak edzőmeccset.

B. K.


MKC további felkészülési mérkőzései:

Január 15. (péntek) 17.00: B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
Január 19. (kedd) 17:00 Mezőkövesdi KC
ÓAM Ózdi KC
Január 21. (csütörtök) 17.30: Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK
Mezőkövesdi KC
Január 27. (szerda) 18.00: Mezőkövesdi KC
B.Braun Gyöngyösi KK

Kapcsolódó hírek