Ugrás a tartalomhoz

Havazásra készülhetünk

Mezőkövesd hírei

Jelentősebb havazás várható északkeleten, valamint az Északi-középhegységben. Az előrejelzések alapján péntek délig akár 6-12 cm hó is hullhat ebben az országrészben.

Csütörtökön a kora esti órákban egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, melynek csapadékzónája kelet felé haladva, várhatóan az éjszaka folyamán érkezik meg Mezőkövesdre és térségébe. A meteorológiai előrejelzések szerint délen főként eső és havas eső, míg északon havazás lesz a jellemző. Jelentősebb mennyiségű hóra a legfrissebb számítások szerint a Tatabánya-Dunaújváros-Debrecen vonaltól északra kell készülni, itt helyenként akár 10 cm fölötti hóréteg is kialakulhat.



FAGYOS IDő A hőmérséklet egyre mélyebbre süllyed, a hófödte tájakon, ahol derült lesz az idő, szombaton reggel már -10 fok alá is lesüllyedhet a hőmérséklet. A hó nagy valószínűséggel tartósan megmarad, ugyanis az előrejelzések szerint egészen a jövő hét végéig fagypont alatt lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet.
A közlekedőket kérjük, hogy vezessenek körültekintően, a télies útviszonyoknak megfelelően! A téli időjárás veszélyeiről és a biztonsági óvintézkedésekről egyebek mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján, a baz.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak.

B.K.

Forrás: idokep.hu, esotanc.hu, koponyeg.hu

Kapcsolódó hírek