Ugrás a tartalomhoz

Javuló bűncselekményi mutató

Mezőkövesd hírei

2011. év elmúlt időszakában a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Mezőkövesd város területére vonatkozó vagyon elleni bűncselekmények mutatója jelentős javulást eredményezett az előző év azonos időszakához viszonyítva annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben a besurranásos lopások száma nagymértékben emelkedett.

A bűnügyi osztály dolgozói kielemezték az okokat, és a felderítő munka során górcső alá vették a nemrégiben vagyon elleni bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetéseikből szabadult személyeket. Látókörbe került egy mezőkövesdi férfi, akire a nyomozók fokozott figyelmet szenteltek, így a bűnügyi portya szolgálat során és a lakosság körében is releváns adatokat gyűjthettek. A kitartó munka 2011. július 26-án meghozta várva várt gyümölcsét. S.I.J. mezőkövesdi lakos tartózkodási helyein házkutatásokat hajtottak végre, melyek során több bűncselekményből származó tárgy került lefoglalásra. A lefoglalt tárgyak között volt műanyag kerti asztal, felfújható gyermekmedence és kerékpár is. A gyanúsított nem válogatott, amit gyalogosan el tudott vinni, azt összeszedte. Az sem riasztotta vissza, hogy az alvó sértettek mellől vigye el értékeiket, ill. a körbekerített ingatlanok udvarán keresgéljen. Az eljárás során e tárgyakat a sértettek felismerték, kiadásuk folyamatban van.

A gyanúsított őrizetbe vétele után 2011. július 28-án a Miskolci Városi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. S.I.J. őrizetbe vétele óta a helyi nyomozók megpihenhettek kicsit, hiszen a besurranásos lopások száma nullára esett vissza, így erőiket a többi bűncselekmény felderítésére tudják fordítani.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság
Bűnügyi Osztály
 

Kapcsolódó hírek