Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 10. (vasárnap) 18:52 Judit névnapja van
 
Újra megjelentek a „gázos” csalók (TIGÁZ Zrt. felhívása alapján)

A magukat a TIGÁZ szakembereinek álcázó személyek ismét kötelező modernizálásra, valamint karbantartásra hivatkozva próbálnak meg előleget beszedni a Társaság fogyasztóitól. A TIGÁZ fogyasztóinak visszajelzése alapján a csalók Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben jelentek meg.


Tovább folytatják a magukat TIGÁZ szakembereiként feltüntető csalók a fogyasztók átverését, ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben. A trükközők arra igyekeznek rávenni a gyanútlan fogyasztókat, hogy cseréltessék ki gázberendezéseik csöveit, csatlakozóvezetékeket és egyéb tartozékokat – mondván azok nem felelnek meg az EU szabványoknak –, vagy vásároljanak CO riasztó készülékeket. A csalók a beígért fejlesztésért előleget kérnek, és a valós piaci árakhoz képest lényegesen drágábban kínálnak cserealkatrészeket, vagy nem megfelelő minőségű eszközöket, pl. CO-riasztót.

A csalók megjelenéséről a TIGÁZ tájékoztatta a rendőrséget, miután magukat a Társaság megbízottjainak álcázó ismeretlen személyek a TIGÁZ szolgáltatási területén több településen is megpróbálták megtéveszteni az ügyfeleket. A csalók jellemzően idős, tájékozatlan vagy cselekvőképességükben korlátozott embereket szemelnek ki. Ugyan a lakosság már éberebb a trükkös átverésekkel szemben, még mindig nem árt az odafigyelés, a jövőben is fordulhatnak elő hasonló átverések.

A Tigáz Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ nem foglalkozik CO-riasztó berendezések értékesítésével, nem végez karbantartási munkát a fogyasztó tulajdonában lévő vezetékrendszeren, vagy berendezéseken. Ilyen jellegű munkavégzésre a fogyasztók minden esetben kérjenek előzetes, írásos ajánlatot akár több vállalkozótól is.

A TIGÁZ ismét felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a Tigáz Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le. A TIGÁZ munkatársai fényképes igazolvánnyal, megbízott vállalkozói pedig a TIGÁZ által kiállított megbízólevéllel igazolják kilétüket.

A Társaság kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, ne engedjék be a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez - Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (telefonszám: 06 (49) 505-440) -, valamint jelezzék a TIGÁZ Zrt. ügyfélszolgálatán a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.

Mezőkövesdi RendőrkapitányságVissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés