Ugrás a tartalomhoz

Japán gólgyáros Kövesden

Mezőkövesd hírei

Mekaru Atsushi, a Japán válogatott irányító-átlövője a Mezőkövesdi KC csapatához igazol. A 30 esztendős játékos szezon végéig erősíti Skaliczki László együttesét.

Mekaru 2012 óta játszik Magyarországon és az elmúlt időszakban nagyon szép sikereket ért el. Magyarországi pályafutását Kecskeméten kezdte, ahol 7 találkozón 42 gólt szerzett. Ezt követően Ceglédre igazolt, a Pest megyei csapatban 13 meccsen kapott lehetőséget és 77-szer vette be az ellenfelek kapuját.
A játékos a következő évben, Gyöngyösön sem maradt adós a jó teljesítménnyel és a gólokkal, a 2013-2014-es évben az alapszakaszban 24 meccsen 70 gólt termelt, így tevékeny részt vállalt abban, hogy a Mátra-aljai gárda az 5. helyen zárta az alapszakaszt. Eddigi legjobb teljesítményét azonban egy évvel később Balmazújvárosban nyújtotta, az NB I-es újonc színeiben 20 mérkőzésen 120 találatot szerzett, ezzel az alapszakasz legeredményesebb játékosának bizonyult. Teljesítményét jól mutatja, hogy a ceglédi Bíró Balázs 106, míg a szegedi Prodanovic Rajko 95 találattal követte a listán. A japán átlövő a rájátszásban további 33 gólt szerzett.
Mekaru 2015 őszén az NBI/B-ben szereplő Nyíregyházán kézilabdázott. A játékos csapatunkban először február 13-án, az Eger elleni szomszédvári bajnoki rangadón léphet majd pályára tétmérkőzésen.

BRONZÉRMES LETT Az irányító-átlövő tagja volt az Ázsia Bajnokságon szereplő Japán válogatottnak. A távol-keleti ország válogatottja Katar és Bahrein mögött a 3. helyet szerezte meg a tegnap véget ért rangos sorozatban.
Az MKC január 11-én edzőmérkőzést játszott Japánnal Mezőkövesden. A távol-keleti ország 28-23-as győzelméből Mekaru jó játékkal és 4 góllal vette ki a részét.

B.K.

Kapcsolódó hírek