Ugrás a tartalomhoz

„Kapufás” mérkőzés

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

Egygólos vereséget szenvedett a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es felnőtt csapata az élvonalban szereplő Diósgyőr vendégeként. A felkészülési találkozón négy támadás is kapufával zárult.

Az összecsapás első félidejében a hazaiak játszottak jobban, több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak. A DVTK kihasználta a fölényét és Koman szöglete után Kovács szemfülességének köszönhetően vezetést szerzett a 23. percben. Fordulás után csapatunk játéka jelentősen feljavult, Rados többször is csak nagy bravúrral tudta megakadályozni az egyenlítést. A kimaradt helyzetek mellett az első játékrészben a Diósgyőr, a második felvonásban pedig csapatunk találta el kétszer a kapufát.

FőVÁROSI TALÁLKOZÓ Labdarúgóink ezen a héten egy felkészülési mérkőzést fognak lejátszani, méghozzá a szintén első osztályú MTK Budapest otthonában. Az összecsapás február 6-án, szombaton 11 órakor kezdődik a fővárosban.

PÁLYÁN A FIATALOK Két idegenbeli fellépés után hazai környezetben is bemutatkozik a Mezőkövesd Zsóry U17-es és U19-es csapata a Groupama-HLSZ Téli Utánpótlás Tornán. Együtteseink február 3-án a gyulai Grosics Akadémia korosztályos gárdáival mérik össze tudásukat városunkban. A fiatalabbak 12.30-kor, a 19 évesek pedig 14.30-tól lépnek majd pályára. A torna keretében szombaton is hazai mérkőzések várnak a kövesdi focistákra, ekkor a Hódmezővásárhely érkezik Mezőkövesdre. Az U17-esek 11 órától, a 19 évesek 13 órától fognak játszani.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
DVTK Edzőközpont, Játékvezető: Nagy Róbert (Dr. Varga, Márkus)
DVTK: Radoš – Okuka (Eperjesi, 80.p), Egerszegi, Kovács G., Nemes (Németh M., 65.p) – James, Elek – Bacsa (Nikházi, 46.p), Koman (Bognár, 46.p), Barczi – Novothny (Griffiths, 65.p). Vezetőedző: Egervári Sándor
Mezőkövesd: Horváth T. – Vági (Dvorschák, 78.p), Szeles (Nagy J., 78.p), Fótyik (Devecseri, 78.p), Polényi G. Hegedűs D. (Tamási, 78.), Nicorec (Rácz F., 73.p), Tóth B. (Tajthy T. az 57.p), Szatmári, Fröhlich (Molnár G., 53.p), Sós (Heffler N., 11.p). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Kovács G. (23.p)

Kapcsolódó hírek