Ugrás a tartalomhoz

Eredményes évet zártak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Díjkiosztóval egybekötött közös évértékelő ünnepséget tartott a mezőkövesdi Z03-as-, és a Z30-as Postagalamb-sport Egyesület január 30-án.

A Kispipa Étteremben rendezett esemény a 2015-ös esztendő értékelésével és a tavaly kiemelkedő eredményeket elérő tagok díjazásával kezdődött.
Vámos István, a Z03-as Postagalamb-sport Egyesület elnöke elégedett volt a kövesdi galambászok teljesítményével. Elmondta, hogy a kerületi kiállításokon a mezőkövesdi galambok egy díj kivételével mindent megnyertek, és az országos kiállításokon is több dobogós helyet sikerült szerezniük. Ezen felül két kövesdi galamb is szerepelt a romániai szpartakiádon.
– Ami a Z03-as egyesület tavalyi szereplését illeti, a szervezet legeredményesebb versenyzője én lettem, a második helyen Bodzán Sándor, míg a harmadik helyen Kovács István végzett. – mondta Vámos István.
Az elnök hozzátette, hogy a Z03-as Egyesület idén ünnepli megalapításának 80. évfordulóját, ezért idén is szeretnék megismételni, vagy felülmúlni az elmúlt évek kimagasló teljesítményét.


PUSKÁS NYERT A Z30-as Sportegyesület tagjai ugyancsak büszkék lehetnek a 2015-ben elért eredményeikre, hiszen a tavalyi versenyeken ők is rengeteg érmet és szakmai elismerést szereztek.
A szervezet képviselői a rangos mellett a kiállításokon is kiemelkedően szerepeltek.
– A hazai és nemzetközi versenyek mellett a kiállításokon is jól szerepeltünk. Itt  nemcsak a sport teljesítményeket értékelik, éppen ezért nagyon örülök, hogy sok galambunk ért el dobogós helyezést. Összességében büszke vagyok az egyesület eredményeire. – emelte ki Nagy Zoltán, a Z30-as Postagalamb-sport Egyesület elnöke.
Az idén 20 éves működését ünneplő egyesület legeredményesebb sportolója Puskás József lett, aki egyebek mellett a tagszövetségi bajnoki címét is megszerezte. A tavalyi év összesített eredményei alapján a szervezet képzeletbeli dobogójára Puskás József mellett Árvai János és Rigó Gáspár állhatott fel. A kövesdi galambászok a tervek szerint a belföldi versenyek mellett idén is elsősorban Ausztriából és Németországból induló megméretéseken vesznek részt.

B. K.

Kapcsolódó hírek