Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2022. május 18. (szerda) 23:56 Erik, Alexandra névnapja van
 

 
Szomszédok egymásért: tetten ért mezőkövesdi támadó

Állampolgári segítséggel, rendőri határozottsággal sikerült elfogni azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy idős asszonyt lakásán kirabolt.


Rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság S. János 19 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. február 10-én 16 óra körüli időben mezőkövesdi lakásán késsel a kezében pénzt követelt, majd bántalmazott és kirabolt egy 82 éves idős asszonyt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a támadás következtében.
A bűncselekmény elkövetését megelőzően egy férfi telefonált a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, mivel a megítélése szerint egy fiatalabb férfi gyanúsan követ egy általa ismert idős nőt, aki alig pár méterre van a lakásától. A bejelentést követően - a megadott helyszínre megérkezett rendőrjárőrök akkor érték tetten és fogták el a támadót a sértett udvarán, amikor a férfi el akart menekülni a zsákmányolt közel 13 000 forinttal.
A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra előállítottak, majd a bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei
Rendőr-főkapitányságVissza

 

 


Weboldalkészítés