Ugrás a tartalomhoz

Fontos siker

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Eger SBS Eszterházy 27-24 (14-13)

Nagyon fontos győzelmet aratott városunk NB I-es felnőtt együttese az Eger ellen rendezett szomszédvári presztízsmérkőzésen. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

A K&H férfi kézilabda liga alapszakaszának 21. fordulójában mindkét csapatra kiemelt jelentőségű összecsapás várt február 13-án. Skaliczki László tanítványai 8 ponttal az utolsó, a Heves megyeiek pedig 11 ponttal az utolsó előtti pozícióból kezdhették a találkozót.

NAGY KÜZDELEM A végig feszült hangulatú, küzdelmes összecsapás elején felváltva találtak be a csapatok, így hosszú ideig fej-fej mellett haladtak. Az első 30 percben főként támadásban jeleskedtek a felek. Hazai oldalon Grigorjev, az egrieknél pedig a 170-szeres szlovák válogatott Antl termelte szép számban a gólokat. Kétgólos különbség először negyedóra elteltével alakult ki, amikor is Szepesi remek találata után 8-6-ra vezetett az MKC. A folytatásban is nagy küzdelem zajlott a parketten, a játékvezetők több kiállítást is kiosztottak. A mérkőzés képe ezzel együtt nem változott, teljesen nyílt találkozót láthatott a közönség, kézilabdázóink a szünetre egygólos vezetéssel vonulhattak.

A VÉGJÁTÉK DÖNTÖTT Fordulás után is parázs küzdelem zajlott a pályán, kemény játék és sok hiba jellemezte a meccset. A 35. percben az egriek beállósa Petro követett el durva szabálytalanságot, amiért a játékvezetők piros lapot adtak. Öt perccel később együttesünk létszáma is lecsökkent, mivel Antal harmadik kétperces büntetése után is villant a piros kártya. Az eredmény ekkor 18-17 volt az MKC javára. A nagy iramú, de technikai hibákkal tarkított folytatásban a találkozó képe egészen az 54. percig nem változott. Ekkor viszont az MKC védekezése összeállt, a kapuban remek teljesítményt nyújtó Holló több ziccert is hárított, miközben elöl Grigorjev, Hajdu és Szepesi is betalált, így két perccel a lefújás előtt eldőlt a mérkőzés.
Az MKC annak ellenére, hogy 10 ponttal továbbra is a 13. helyen áll a tabellán, fontos pontokat szerzett, ugyanis a riválisok belátható és beérhető távolságban maradtak. Az Eger 11 ponttal, előttük az Orosháza, a Cegléd és a PLER egyaránt 13 egységgel rendelkezik.

KOMLÓN FOLYTATJÁK Kézilabdázóink legközelebb idegenben, a 8. helyezett Sport36-Komló vendégeként lépnek parkettre. A bajnoki összecsapás február 20-án, szombaton 17 órakor kezdődik majd a Baranya megyei városban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Eger SBS Eszterházy 27-24 (14-13)
Mezőkövesd, 700 néző, vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki
MKC: Balogh, Holló B. (kapusok), Szepesi 5, Kiss R., Füstös, Grünfelder 2, Radnics 1, Mekaru 4 (4), Hajdu G. 3, Antal 1, Molnár, Trivkovics, Benis 4, Grigorjev 6, Bozoljac 1. Vezetőedző: Skaliczki László
Eger: Radulescu, Kovács J. (kapusok), Szűcs, Kiss G., Szabó P. 5, Lezák 2, Bajorhegyi, Vancsics, Radcsenkó 3, Kocsis, Padla 1, Takács B. 2, Dobó 3, Menyhárt, Antl 8 (3), Petró. Vezetőedző: Rosta István
Hetesek: 4/4, ill. 4/3
Kiállítás: 14, ill. 12 perc
Kizárás: Antal 40.p (három kétperces), ill. Petró 35.p (egyből piros)

Kapcsolódó hírek