Ugrás a tartalomhoz

Honvédségi toborzó (videóval)

Toborzót tartott városunkban a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága február 17-én.

A Közösségi Házban rendezett eseményre sok érdeklődő látogatott el, akik közül többen már a tájékoztató előtt jó lehetőségként tekintettek a honvédség állásajánlataira.
– Egyértelműen érdekel ez a lehetőség. Ha van olyan munkakör, ami számomra megfelelő, szívesen jelentkezem – mondta a mezőkövesdi Lázár Péter.

TOBORZÓ A rendezvényen elsőként Bollók Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Mezőkövesdi Kirendeltségének vezetője a szervezet által adható támogatásokról, ezen belül például a bértámogatásokról tájékoztatta röviden a megjelenteket.
Ezt követően Tóth Imre százados, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága 2. Katonai Igazgatási Központ debreceni toborzórészlegének vezetője ismertette a honvédség által kínált munkalehetőségeket.
– Az eddigi tapasztatok azt mutatják, hogy a toborzókon sokan érdeklődnek a honvédségi munkakörökről. Elsősorban C-s jogosítvánnyal rendelkező gépjárművezetőket, valamint lövész-, felderítő- és egészségügyi munkakörökbe várjuk a jelentkezéseket. – mondta Tóth Imre százados.

FELTÉTELEK Tóth Imre a jelentkezés és a munkavállalás feltételeiről is tájékoztatta az érdeklődőket. A jelentkezési feltételek között szerepel a betöltött 18 éves életkor, a büntetlen előélet, magyar állampolgárság, magyarországi bejelentett lakcím, továbbá meg kell felelni az egészségügyi, pszichikai és fizikai alkalmasság vizsgálaton.
A honvédség vezetői természetesen igyekeznek megfelelő feltételeket és juttatásokat kínálni a katonáknak. Tóth Imre a katonák fizetése mellett a béren kívüli juttatásokról is beszélt.
Az érdeklődők a Magyar Honvédség által kínált munkalehetőségekről, a Borsod megyei toborzó előadások időpontjairól a Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzó irodáiban is tájékozódhatnak. További információkat, elérhetőségeket a hadkiegeszites.honvedseg.hu honlapon találhatnak.

B.K.

Kapcsolódó hírek