Ugrás a tartalomhoz

Két funkció egy medencében (videóval)

Mezőkövesd hírei

Már használják a tavaly ősszel felújított gyógymedencét a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. A beruházást bruttó 19 millió forintból valósították meg.

A fürdő 2005-ben megépült medencéjének felújításáról városunk képviselő-testülete 2015 szeptemberi ülésén döntött, amely értelmében a Városgazdálkodási Zrt. bérleti díjának terhére az Önkormányzat bruttó 19 millió forint támogatást ítélt meg a fejlesztésre.
– Teljes egészében új rétegrendet, valamint több mint 200 m2-en új burkolatot, új ülő elemeket kapott a gyógymedence. Emellett egy légkompresszort szereltünk be a medence gépházába, amely lehetővé teszi, hogy május 1-jétől augusztus 31-ig forgatott vizes medenceként üzemeltessük ezt a létesítményt. Kialakításra kerültek pezsgőelemek is a medence alján. Szeptember 1-jétől pedig visszatérünk a gyógymedencés töltéshez. A megvalósított beruházás illeszkedik a fürdőzők igényeihez, hiszen az őszi, téli időszakban főként a gyógymedencék iránt van nagy érdeklődés, a nyári hónapokban pedig inkább az élményelemmel ellátott fürdőzési lehetőséget keresik a vendégek – emelte ki Vámos Zoltán fürdővezető.
A medence korszerűsítését a szeptemberi testületi döntés után októberben kezdték el és december közepére be is fejezték. Ezt követően megtörtént a műszaki átadás és január végétől már a fürdőzők is igénybe vehetik a felújított gyógymedencét.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek