Ugrás a tartalomhoz

Nekünk nyolc, de pont nélkül

Mezőkövesd hírei

Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC 20-16 (10-8)

Négy gólos vereséget szenvedett városunk NB I-es felnőtt csapata a középmezőnyben álló Komló vendégeként. Együttesünk mindkét félidőben nyolc találatig jutott.

Kézilabdázóink a 8. helyezett Baranya megyei gárda vendégeként léptek parkettre a K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában február 20-án. Mindkét oldalon remek védekezés, de kimaradt ziccerek és sok hiba tarkította a bajnoki összecsapást, ennek eredményeként csak ritkán rezdültek meg a hálók. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, akik villámgyorsan megléptek két góllal. Az MKC a játékrész derekán utolérte ellenfelét (6-6), a hajrában pedig 8-7-re vezetett. A baranyai gárda azonban a félidőt egy 3-0-ás sorozattal zárta, így visszaállt a két gólos különbség a felek között.

AKADOZÓ TÁMADÓJÁTÉK Fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol szünet előtt abbahagyták. Az MKC ugyan jól kezdett, nagy küzdelemben 11-10-re fordított, de ezt követően a házigazdák 5 találatot szereztek válasz nélkül. Az MKC a folytatásban is nagy akarással, de sok hibával játszott, ráadásul ezen az estén a szerencse is elpártolt együttesünk mellől, Bozoljac „három kapufás” átlövése után is kifelé pattant a labda.
Az MKC 10 ponttal továbbra is a 13. helyen áll a tabellán, ugyanakkor a riválisok belátható és beérhető távolságban maradtak. Az Eger 11 ponttal, előttük az Orosháza, a Cegléd és a PLER egyaránt 13 egységgel rendelkezik.
Együttesünk legközelebb február 27-én lép parkettre, amikor is a Váci KSE látogat városunkba. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Sport36 Komló – Mezőkövesdi KC 20–16 (10–8)
Komló, 800 néző. Vezette: Horváth, Marton
KBSK: Granics – Sunajko, Markovics 3, Jerkovics 5, Trkulja 1, Marcsek 1, Sanad 3. Csere: Selymes (kapus), Szemikov 2 (2), Potics 1, Szöllősi Be. 3, Nagy Z., Szögi 1, Wéber, Oszlár. Vezetőedző: Ratko Djurkovics
MKC: Balogh – Benis, Grigorjev 1, Radnics 3, Trivkovics 1, Bozoljac 1, Szepesi 2. Csere: Holló B. (k), Grünfelder, Mekaru 4 (4), Hajdu G., Antal 2, Kiss R. 2, Füstös. Vezetőedző: Skaliczki László
Kiállítások: 6, illetve 4 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/4.

Kapcsolódó hírek