Ugrás a tartalomhoz

Vereség a nyitányon – Később játszanak Zalaegerszegen

Mezőkövesd hírei

Vác FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (0-0)

Vereséget szenvedett városunk másodosztályú felnőtt együttese a tavaszi nyitófordulóban Vácon. Együttesünk következő idegenbeli mérkőzését egy nappal később rendezik meg.

Pintér Attila tanítványai jó hangulatban és kellő önbizalommal várhatták a február 20-án rendezett Merkantil Bank Liga mérkőzést, hiszen egy héttel korábban meggyőző játékkal, 7-0-ra nyertek a Putnok ellen lejátszott bajnoki főpróbán.
A bajnoki összecsapást óvatosan kezdték a csapatok. A védekezés mindkét oldalon jól működött, így az első játékrészben jobbára a küzdelem dominált, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Ezzel együtt itt is-ott is akadt gólszerzési lehetőség, a 19. percben Molnár emelése után tisztáztak a hazai védők a gólvonal elől, míg a hajrában Horváth nyújtózott nagyot egy szögletet követően leadott kellemetlen lövésnél.

VEZETÉS ÉS FORDÍTÁS
A második játékrészben megélénkült a játék, és együttesünk hat perc elteltével megszerezte a vezetést. Egy szép akció végén a váci védők lemaradtak Molnárról, aki mintegy 6 méterről látványos mozdulattal helyezett a léc alá. Labdarúgóink a gól után bátran és nagy fölényben futballoztak, többször is növelhették volna az előnyt. A 66. percben gyakorlatilag eldőlhetett volna a találkozó, azonban Palásthy előbb Fröhlich, majd Szatmári közeli lövését is kivédte. A kimaradt lehetőségek nem maradtak büntetlenül, a 73. percben Hegedűs Csaba lőtte ki a jobb alsó sarkot, öt perccel később pedig Magos lövése a menteni igyekvő Szelesen változtatott irányt, így a labda védhetetlenül vágódott a jobb sarokba.
–Gratulálok a hazaiaknak, küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak. Nem sok lehetőségük adódott, de azt könyörtelenül kihasználták. 1-0 után volt minimum két 100 százalékos ziccerünk, amit kihagytunk, emiatt nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. – mondta a lefújás után Pintér Attila vezetőedző.
Együttesünk 23 ponttal a 6. helyen áll a tabellán. A listavezető Gyirmótnak 36, a 2. helyezett Zalaegerszegnek 30 pontja van.

EGY NAPPAL KÉSőBB Csapatunk legközelebb a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdáját látja vendégül február 27-én, szombaton 17 órától a Városi Stadionban. A Pintér fiúk egy héttel később Zalaegerszegre látogatnak. A felsőházi rangadót az M4 Sport közvetítése miatt az eredeti kiírástól egy nappal később, március 6-án, vasárnap 18 órától rendezik meg.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Vác FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (0-0)
Vác, 400 néző, vezette: Pintér Csaba (Mohos, Aradi)
Vác: Palásthy D. – Hegedűs Cs., Tóth B. (Frank R. 63.p), Tóth Barnabás, Zsolnai, Rusvay, Kószás (Majoros 73.p), Tóth G., Németh, Sipeki (Magos 46.p), Tóth F. Vezetőedző: Nagy Tibor
Mezőkövesd: Horváth – Fótyik, Heffler, Vági, Szatmári, Hegedűs D., Tajthy (Fröhlich 46.p), Molnár (Rácz F. 63.p), Nicorec (Orosz 81.p), Szeles, Sós. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Hegedűs Cs. (73.p), Magos (78.p), ill. Molnár (51.p).

Kapcsolódó hírek