Ugrás a tartalomhoz

Jutalmazták a civil lakos segítségét (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Rendhagyó eseménnyel kezdődött a február 23-ai állománygyűlés a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon.

Az eseményen elsőként Szerencsi Árpád rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a megjelenteket, dr. Mecser Tamás rendőrezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest, dr. Fekete Zoltán polgármestert, dr. Tóth Béla ügyészt, majd ismertette azt a közelmúltban történt rablást, amely során egy lakostól érkező bejelentést követően került rendőrkézre az elkövető.
Február 10-én a kora délutáni órákban egy férfi telefonált be a Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központjába, mert észrevette, hogy egy általa ismert idős hölgyet egy fiatal férfi gyanúsan követ, nem messze annak lakásától. A helyszínre kiérkező rendőrök a telefonhívásnak köszönhetően tetten érték és az udvaron elfogták a 19 éves helyi lakost, aki bántalmazta és kirabolta a sértett idős, 82 éves asszonyt. A fiatal férfit a bíróság, ügyészség döntése értelmében előzetes letartóztatásba helyezték, és akár 10 év szabadságvesztést is kiróhatnak rá tettéért.


Az esetben a rendőrségnek nagy segítséget nyújtó mezőkövesdi állampolgárnak, Kriston Norbertnek mondtak köszönetet az állománygyűlés előtt. A lelkiismeretes fiatal férfi tettét dr. Fekete Zoltán polgármester is méltatta. A város vezetője megköszönte és példaértékűnek nevezte a mezőkövesdi állampolgár segítségnyújtását és az önkormányzat nevében jutalmat adott át számára.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek